Cordon Bleu - Reteta Traditionala
- 1 kg piept de pui
- 150 g cascaval
- 100 g sunca afumata
- 2 oua
- 200 g faina
- 200 g pesmet
- sare
- piper
- muraturi
Printre cele mai apreciate retete cu piept de pui se numara cea de cordon bleu. Daca vrei sa o incerci si tu, iti vom spune care sunt pasii.
In primul rand, incepe cu pregatirea pieptului. Acesta se feliaza si se bate cu o ustensila speciala, pentru a fi cat mai subtire. Dupa ce ai facut asta, pentru a continua aceasta piept de pui cu cascaval, ia cate o bucata de piept, iar peste ea adauga o felie de cascaval subtire si una de sunca (sau prosciutto). Ruleaza totul astfel incat sa fie cat mai strans si sa se formeze un cilindru.
Dupa ce ai pregatit toate rulourile, pentru a merge mai departe cu aceasta reteta de cordon bleu (nu gordon bleu, acesta e un termen care nu exista, prin urmare, nu e corect), trebuie sa presari peste carne putina sare si putin piper. Dupa, asaza-le pe o farfurie si baga-le in frigider pentru aproximativ 30 de minute, pentru a se intari putin.
Pentru a gati astfel de retete de mancaruri, ai nevoie de ingrediente pentru crusta, mai exact pentru a-l face pane. In faina, adauga putina sare si piper si amesteca pentru a se omogeniza. In fata ta trebuie sa ai la acest moment: o farfurie cu faina, una cu ou batut, una cu pesmet. Ia pe rand fiecare rulou de cordon bleu si da-l prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet. Nu va fi dificil sa faci astfel de mâncăruri, daca ai putina rabdare pentru a le pregati.
Dupa ce ai trecut totul prin ingredientele pentru pane, la fel ca si la multe alte retete cu piept de pui, urmeaza prajirea. Incinge bine uleiul, intr-o cratita, apoi adauga in el fiecare bucata de cordon bleu. Totul trebuie sa se faca la foc mic, intorcandu-se pe ambele parti, pana cand bucatile devin aurii.
Daca nu doresti sa folosesti atat de mult ulei pentru prajit, poti sa faci cordon bleu la cuptor, insa, va iesi putin mai uscat. Bucatile se asaza in tava, se stropesc cu putin ulei, si se lasa la facut pentru circa 30 de minute, la foc mediu.
Cand vrei sa faci piept de pui, retete ca aceasta pot fi destul de simple. Poti sa servesti acest preparat cu salata, muraturi, piure, cartofi la cuptor si multe altele.
Daca nu stii exact cum sa pregatesti rulourile de cordon bleu, reteta o poti gasi chiar si in format video pe diverse site-uri. Astfel vei putea vedea in mod concret ce ai de facut pentru a-ti iesi un preparat moale la interior si crocant la exterior.