Crenvursti in aluat
- 12 crenvursti
- 500 g faina
- 50 g unt
- 300 ml apa
- 30 g bicarbonat de sodiu
- 10 g drojdie uscata (sau 25 proaspata)
- 1 lingura de zahar
- susan
- sare
- mustar
- ketchup
Cel mai simplu ar fi sa faci acesti crenvursti in foietaj sau aluat cumparat, insa, daca vrei sa realizezi reteta integrala, pas cu pas, iti vom spune inclusiv cum sa faci aluatul pentru a-ti iesi crenvursti in coca absolut deliciosi.
Ia un recipient incapator, iar in el toarna cei 300 ml de apa. Aceasta trebuie sa fie calduta, pentru a framanta cat mai usor aluatul pentru reteta aceasta de crenvurști inveliti in coca. Mai departe, adauga drojdia si zaharul. Omogenizeaza aceste ingrediente, pentru a se dizolva drojdia care va face sa creasca frumos acest aluat de covridog, iar apoi incepe sa incorporezi faina. O poti adauga pe toata odata, iar peste ea, pune untul topit si sarea.
Toate ingredientele se amesteca foarte bine, pentru a forma un aluat. Il framanti bine pe suprafata pe care lucrezi, pentru a deveni cat mai elastic. Astfel, iti va fi usor sa-l folosesti pentru a imbraca cu el cremwursti si pentru a te bucura apoi de un covridog.
Coca formata se lasa la odihnit pentru circa 60 de minute, intr-un recipient uns cu ulei. Peste ea asaza un prosop sau folie alimentara.
Dupa ce a crescut aluatul, poti sa te pregatesti de invelit in el fiecare crenvurst. Cum procedezi? Rupi din coca o bucatica ce sa aiba in jur de 70 de grame, o rulezi pana cand devine mai subtire, apoi o invarti pe cremwurst. La aceasta reteta poti sa folosesti chiar si crenvursti de casa, daca dispui de astfel de preparate. Capetele se strang foarte bine, pentru a nu se desface. La fel procedezi cu fiecare crenvursti in aluat pe care il ai de modelat.
Dupa ce ai format fiecare covrig, ia o oala incapatoare, in ea fierbe 2.5 litri de apa, adauga bicarbonatul de sodiu si baga la oparit fiecare crenvursti de pui/porc invelit in aluat, pentru 30 de secunde. Dupa, scoti din apa crenvurstii si ii asezi intr-o tava. Peste ei, presara susan, mac sau ce alte seminte iti mai plac.
Baga tava la cuptorul preincalzit, la temperatura de 200 grade Celsius, pentru 20 de minute. Iti vor iesi covridogi pufosi si deliciosi, pe care ii poti servi cu mustar sau ketchup.
Daca ti-e mai dificil sa framanti, dar totusi nu vrei sa cumperi aluat gata facut, poti sa realizezi coca si la un aparat special. Pentru asta, vezi oferta de masini de facut paine si gaseste ceva potrivit pentru nevoile tale, ceva care sa se incadreze bine si in bugetul pe care il ai la dispozitie.