Creveti la tigaie sunt foarte simplu de pregatit, arata fenomenal si iti ofera o gustare delicioasa si sanatoasa.
Iti recomand aceasta reteta atat pentru cinele in familie, cat si pentru zilele in care ai invitati. O poti pregati cu creveti proaspeti sau congelati si e gata in cateva minute.
Creveti cu usturoi - reteta rapida
- 250g creveti
- 3 catei de usturoi
- 10ml ulei de masline
- 30g unt
- 50ml suc de portocale
- patrunjel proaspat
- busuioc proaspat
- sare
- piper
- paste/paine prajita
- felii de lamaie
Creveti la tigaie
Pregateste crevetii
Poti prepara creveti la tigaie cu creveti congelati sau creveti proaspeti. Insa, in cazul celor conservati prin congelare este bine sa stii ca, daca nu ii dezgheti si nu ii lasi la scurs macar 20 – 30minute, sosul va iesi mai lichid.
De asemenea, pentru un fel de mancare rapid si simplu, iti recomandam sa cumperi direct creveti decorticati. Daca ai ales creveti prefierti, retine ca timpul de prajire va fi ceva mai redus.
Prajeste usturoiul pana devine galbui
Intr-o tigaie incapatoare de teflon se pune uleiul de masline, untul si 3 catei de usturoi taiati in felii subtiri.
Combinatia de creveti cu usturoi este una dintre cele mai populare, pentru ca gusturile se combina intr-un mod fabulos, insa nu si daca arzi usturoiul.
Ai grija deci sa adaugi crevetii de indata ce acesta a capatat o nuanta galbuie. Cand este maro, deja incepe sa prinda gust amar.
Presa manuala pentru usturoi, cu maner.
Vezi oferta aici.
Soteaza crevetii timp de 2-3 minute
Daca nu stii cum se prepara crevetii este important sa retii ca gatirea termica prelungita poate duce la capatarea unei texturi gumoase, care nu mai este la fel de placut de consumat. Astfel:
- – crevetii proaspeti se adauga in tigaie, se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu o paleta pentru ca caldura sa ii prinda pe toate partile, timp de 2 minute
- – cei prefierti se condimenteaza si trec direct in a doua etapa, in care aceasta reteta de creveti presupune adaugarea sucului de portocale si tinerea pe foc timp de 2 minute.
La final adaugi busuiocul si patrunjelul maruntit, restul cateilor de usturoi, trecuti prin presa, mai lasi maxim 1 minut pe foc, amestecand, si apoi tragi tigaia deoparte.
Per total, obtii creveti la tigaie in 3 pana la 5 minute, deci foarte rapid, insa este important sa respecti timpii pentru o textura prietenoasa.
Poti lucra cu o tigaie obisnuita, dar si cu o tigaie pentru clatite, suficient de larga pentru a incadra toti crevetii.
Serveste alaturi de paste sau paine prajita
Unul dintre farmecele retetelor de creveti la tigaie este sosul gustos care se obtine, perfect pentru a fi combinat cu o portie de paste fierte simplu, cu sare. Le poti inlocui la fel de bine cu felii de paine prajite, pe care sa le poti inmuia in sosul aromat.
Pentru mai multa culoare in farfurie, poti adauga si felii de lamaie pe langa portia de creveti la tigaie. Desi, in acest caz, sucul de portocale asigura deja aciditatea de care au nevoie crevetii pentru un gust echilibrat.
Daca preferi retete cu creveti, ceva mai complexe sau cu sos de rosii, iti recomandam ca optiune si creveti saganaki, o combinatie greceasca foarte populara, cu branza feta si ceapa.