fbpx
     

Reteta de cascaval pane

Last Updated: 13.10.24

Cascaval Pane - Reteta Clasica

Cum sa faci cel mai bun Cascaval Pane
Timp de preparare:10 minutes
Timp de gatire:10 minutes
PRINTEAZA
 
Ingrediente:
  • 400 g cascaval
  • 10 linguri de pesmet
  • 6 linguri de faina
  • 3 oua
  • ulei
  • sare
  • piper
Pentru servit
  • castraveti murati
  • salata
 

 
Daca te intrebi cum se face cascavalul pane, pentru ca esti interesat/a de retete rapide si simple, vei afla in cele ce urmeaza.

Ingredientele de care ai nevoie sunt unele pe care le ai cel mai probabil mereu in bucataria ta, daca nu, ele sunt simplu de procurat.

Incepe aceasta reteta de cascaval pane prin pregatirea acestui aliment. El se taie in felii mai groase, de circa 0.5-0.7 cm. Daca vrei ca in final sa obtii triunghiuri, atunci taie fiecare felie in doua, pe diagonala.

Mai departe, ai nevoie de cateva recipiente pentru: oua, faina si pesmet. Pentru astfel de retete rapide, continui cu ouale, care trebuie batute bine. In ele adauga sare, piper sau alte condimente pe care le mai indragesti.

Apoi, ai nevoie de doua farfurii intinse, pentru a continua astfel de retete de mancare rapida. In una din ele vei pune cantitatea de pesmet, in cealalta faina.

Pentru a pregati fiecare bucata de cascaval pane, trebuie sa o treci foarte bine prin faina, apoi prin ou, pesmet, din nou prin ou si inca o data prin pesmet. Apoi, asezi feliile pregatite pentru a face aceasta reteta de cascaval pane pe un platou si pui uleiul la incins.

Daca nu iti place sa faci astfel de retete simple, pentru ca te enerveaza sa te murdaresti ba de ou, ba de faina si totul devine lipicios si incomod, poti sa iei toate bucatile si sa le dai mai intai prin faina, apoi sa le dai pe toate prin ou, pesmet, din nou ou si iarasi pesmet. Astfel, vei lucra mult mai curat.

Pentru a praji acest cascaval pane, ai nevoie de o cratita care sa-ti permita sa gatesti in baie de ulei. Cand uleiul s-a incins foarte-foarte bine, introduci in el feliile de cascaval date prin ingredientele amintite mai sus.

Pentru a se gati si a fi gata de servit, fiecare bucata de cascaval pane trebuie sa stea in ulei incins pentru circa 2 minute, pana cand se topeste interiorul si exteriorul devine aurii. Dupa cum bine ai putut afla, chiar e vorba de mancaruri simple, foarte usor de pregatit. 

Ce faci mai departe? Scoti fiecare bucata de cascaval pane din ulei si o asezi pe un platou, pe un servetel absorbant, pentru a se scurge uleiul. Poti la fel sa procedezi si pentru a face cas pane sau alte tipuri de branzeturi.

Acest cascaval pane, reteta clasica, poate fi servit alaturi de o salata sau impreuna cu castraveti murati. 

Daca vrei sa il mananci cu carne, poti sa lasi si un pui la prajit in tigaie, cartofi etc. Ai insa grija la cantitati, deoarece aceasta reteta nu e tocmai sanatoasa.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii