Macarons - Reteta clasica
- 2 albusuri
- 2 linguri de zahar
- 90 g faina de migdale
- 150 g zahar pudra
- 10 g cacao
- 150 g ciocolata
- 75 g smantana lichida
- 25 grame unt
Cand vine vorba de bucataria franceza, un desert foarte ravnit e reprezentat de macarons. Aceste prajiturele absolut delicioase si fine nu sunt atat de complicat de realizat precum ai putea crede intr-o prima fata. Pentru a te convinge, iti vom prezenta macarons, reteta cu cacao si ciocolata.
Ca totul sa iti iasa asa cum ti-ai dori, respecta intocmai cantitatile, lista de ingrediente si bineinteles timpul de coacere pentru astfel de mancaruri sofisticate pentru unii.
Incepe prin a pregati ingredientele solide. Zaharul pudra, faina de migdale si cacaua se dau printr-o sita fina si se amesteca. Dupa, ia cele 2 albusuri, bate-le bine, iar cand incep sa se intareasca adauga peste ele zaharul si mixeaza-le din nou, pana cand se obtine o consistenta ca de bezea.
Acum e momentul sa iei faina de migdale amestecata cu zaharul si cacaua si sa le torni usor peste albusurile bine batute si sa amesteci usor cu o spatula, pana cand totul se incorporeaza foarte frumos si devine o crema putin mai groasa. Unii testeaza pentru a vedea daca la acesti macarons reteta clasica e buna crema, facand cifra 8 in vas. Daca aceasta nu se intrerupe cand faci miscari cu mana pentru a face 8, atunci e perfect.
Mai departe, trebuie sa iei crema, sa o introduci intr-un pos sau intr-o punga pe care sa o tai intr-un colt si sa formezi aceste prajituri colorate (care acum sunt maro), pe o hartie de copt, in tava. Dupa ce le-ai format, bate putin cu tava de blatul de bucatarie sau de masa, pentru a se aplatiza cat mai bine. In continuare, priceputii spun ca aceasta reteta de macarons intra in perioada de pauza. Pur si simplu astepti, pentru a se usca putin aluatul si pentru a se forma o pojghita.
Ce urmeaza sa faci apoi e sa bagi la cuptor tava, pentru a coace acest desert din bucataria frantuzeasca. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit si totul se tine in interior, la 135 de grade Celsius pentru 13 minute, fara ventilatie.
Dupa ce cojile sunt gata, ele trebuie lasate sa se raceasca, dupa care se pot umple cu orice crema doresti. Daca vrei ca aceasta sa fie de ciocolata, amesteca 150 g de ciocolata pentru prajituri cu 25 g de unt si smantana lichida. Lasa-le la bain-marie pana cand se topesc toate frumos si se formeaza o crema, iar in final, o poti folosi pentru a umple acesti macarons reteta cu cacao.
Micile prajiturele frantuzesti pot fi folosite si pentru a orna in mod spectaculos torturi. Ele vor arata incredibil de bine. Poti pentru un tort cu macarons sa incerci o reteta mai colorata daca doresti.
Aceasta nu e o reteta macarons cu faina normala, dar, daca vrei sa folosesti un astfel de ingredient, vei gasi sugestii chiar si pentru tort macarons cu faina de grau.
Daca vrei sa faci cutii cu macarons, din aceste ingrediente iti vor iesi circa 18 bucati.