fbpx

Reteta de ostropel de porc

Last Updated: 13.10.24

Ostropel de porc, reteta moldoveneasca, aromata cu cimbru si usturoi. Cum pregatesti carnea de porc pentru ostropel, cand adaugi sosul si cum servesti ostropelul moldovenesc in mod traditional.

Ostropel de porc in tigaie, cu patrunjel tocat

Ostropel de porc, moldovenesc

Cum se face ostropelul din carne de porc
Timp de preparare:20 minutes
Timp de gatire:1 hour 10 minutes
PRINTEAZA
 
Ingrediente:
  • 600-700 g carne de porc (piept)
  • 2 cepe
  • 2-3 rosii
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
Pentru servit:
  • muraturi
 

 

 

Ostropel de porc

 

Daca te intrebi cum se face ostropelul de porc, moldovenesc, iti vom prezenta in cele ce urmeaza o reteta simpla si rapida, pe care o poti prepara pentru tine si cei dragi.

 

Pregateste carnea pentru ostropel

Pentru inceput, trebuie sa pregatesti carnea. Ai nevoie de partiile porcului care sunt mai lipsite de grasime, precum pieptul sau pulpele. Carnea (in acest caz pieptul) se spala bine, se curata, apoi se taie in bucati mai mici, pentru a se patrunde cat mai bine si pentru a se gati cat mai usor aceasta mancare felul 2, cu carne de porc. 

Caleste ceapa

In continuare, pentru acest ostropel ai nevoie de ceapa. Ea trebuie curatata si spalata, apoi taiata marunt. Intr-o cratita, se pune uleiul la incins, apoi se adauga ceapa tocata. Se lasa pana cand se inmoaie putin si devine usor transparenta. 

 


craticioara rosie cu capac si doua manere

Cratita Ovala cu Capac Cooking By Heinner, Home Chef

Din aluminiu, compatibila cu plitele pe inductie, capacitate de 3.5litri si dimensiuni de 26x20x9cm. Vezi oferta aici.


Inabusa carnea de porc

Dupa ce s-a calit ceapa, vine randul carnii pentru ostropel de porc, moldovenesc. Aceasta se adauga in amestecul cu ceapa si se lasa la calit, inabusit, pe ambele parti, pana cand devine alba. 

In cratita in care gatesti se adauga, peste aceasta mancare cu carne de porc, apa. Ea trebuie sa fie fierbinte si sa acopere in totalitate amestecul, daca vrei sa-ti iasa un ostropel de porc bun si fraged. Eventual, poti folosi chiar si o oala din fonta.

Ostropel de porc in tigaie ceramica, rosie

Pentru a continua acest ostropel porc, se lasa totul la foc mare, si se verifica in permanenta pentru a completa cu apa cand aceasta scade. Lasi mancarea la gatit pana cand carnea din aceasta reteta ostropel devine moale si se poate manca usor. 

 

Completeaza cu sosul de rosii in reteta de ostropel

In timp ce amestecul fierbe, pregateste rosiile. Ideal ar fi sa le scoti semintele, mai ales daca acestea pot fi deranjante pentru ca sunt mai mari. Se taie marunt, apoi adauga peste carne, pentru a da gust acestui ostropel de porc. Tot acum condimenteaza, cu sare, piper, cimbru sau alte ingrediente pe care le folosesti de regula cand gatesti mancaruri cu carne de porc.

 

Adauga usturoi in ostropel

Dupa ce carnea s-a gatit si e moale, acest ostropel de porc e aproape gata. Ceea ce mai trebuie sa adaugi e usturoiul. Acesta trebuie curatat, spalat si pisat. Se introduce in cratita cu 2-3 minute inainte de a opri focul, pentru a-si pastra cat mai bine gustul. 

 


Mojar cu pistil, din piatra, culoare gri

Mojar cu pistil Cooking by Heinner, 10 cm

Pentru usturoi, ierburi, condimente, nuci, alune, cuisoare, sos pesto, din marmura.

Vezi oferta aici.


Serveste ostropel cu muraturi si garnitura

Opreste aragazul, pune capacul si mai lasa asa pentru inca 10 minute, ca usturoiul sa-si imprastie aromele. Dupa, poti sa servesti acest ostropel cu carne de porc alaturi de muraturi. Ar merge foarte bine si o mamaliguta calda sau tot felul de garnituri (piureuri diverse, cartofi la cuptor, orez etc.).

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii