Oua umplute cu maioneza si pate de ficat
- 6 oua fierte
- 2-3 linguri maioneza
- 50 grame pate de ficat
- marar
- sare
- piper
- patrunjel tocat
- ridichii
- salta verde
- paine prajita
Aceasta nu e reteta de oua umplute Jamila, insa, e o varianta destul de asemanatoare. Pentru inceput, ceea ce trebuie sa faci este sa fierbi ouale. Ia o cratita suficient de incapatoare, in ea introdu cele 6 oua si lasa-le sa fiarba. In momentul in care apa da in clocot, mai lasa-le 10 minute. Astfel vor iesi suficient de tari pentru a fi perfecte pentru oua umplute cu pate.
In continuare, pregateste maioneza. Daca folosesti de obicei pentru reteta de oua umplute maioneza cumparata, doar o adaugi. Daca vrei sa o faci tu, cel mai simplu iti va fi la blender (1 ou intreg, 300 ml ulei, 1 lingura de mustar, zeama de lamaie, sare).
Ce urmeaza sa faci acum e sa pregatesti oale. Ai nevoie de ele fara coaja, pentru a face oua umplute, deci, elimin-o. Fa acest lucru cu grija, deoarece, dupa, trebuie sa tai fiecare din cele 6 ouă in doua parti egale si sa scoti galbenusul.
In continuarea acestei retete de oua umplute cu maioneza si pate de porc, pui, gasca, trebuie sa amesteci toate ingredientele – galbenusul de ou (acesta se marunteste cat mai bine), maioneza, pateul (cantitatea poate fi mai mica sau mai mare, in functie de cum iti place), mararul, sarea si piperul. Poti bineinteles sa faci si oua umplute fara pateu, insa, compozitia va fi ceva mai putina. Gustul insa e delicios.
Dupa ce ai amestecat toate ingredientele pentru aceste oua umplute cu pateu, mai departe, trebuie sa introduci in albusurile taiate in doua compozitia rezultata. Poti face asta cu ajutorul unei lingurite sau cu un posh, in functie de ce ai la indemana. Daca alegi a doua varianta, vei avea oua umplute cu un aspect mai placut.
La final, pentru un plus de gust, plaseaza pe platoul pe care vei pune ouă umplute cateva frunze de salata verde, peste ea asaza ouale, iar la final, peste poti sa presari patrunjel sau sa pui ridichii taiate rondele subtiri. Acest preparat va fi delicios daca il servesti cu paine prajita.
Daca vrei sa incerci si alte retete, mai sunt si variante de oua umplute cu ton, oua umplute cu branza, avocado, ciuperci, macrou, pasta de ardei, anchois etc. Poti folosi aceeasi reteta, doar ca inlocuiesti pateul cu altceva, in functie de preferintele pe care le ai.
Pentru a lucra cat mai ordonat si curat, ia-ti un sort de bucatarie si apuca-te de treaba. E o reteta simpla, cu un gust excelent.