fbpx

Piept de pui la cuptor, fraged si aromat

Last Updated: 02.10.22

Piept de pui la cuptor, reteta simpla pentru o friptura frageda, aromata si suculenta. Cum pregatesti puiul pentru friptura la cuptor? Ce ingrediente iti trebuie pentru friptura de pui la cuptor cu legume? Ce trebuie sa faci pentru un piept la cuptor, cu crusta crocanta?

 

Piept de pui cu legume la cuptor

Cum sa faci piept de pui la cuptor simplu si gustos
Timp de preparare:10 mins
Timp de gatire:20 mins
PRINTEAZA
 
Ingrediente:
  • 750 g piept de pui (dezosat, fara piele)
  • 1-2 lingurite sare
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • jumatate de lingurita de piper negru macinat
  • 3 lingurite usturoi granulat
  • 2 lingurite chimen
  • 3 lingurite zahar brun
  • 350 ml iaurt
  • putin ulei
Pentru servit:
  • verdeata
 

Vrei sa faci o reteta piept de pui gustoasa? Incearca pasii de mai jos. Iese un pui fenomenal, fraged si gustos, nici nu zici ca ai folosit piept. Mai potrivit pentru friptur cu sos, mancarici, ciorbe si supe, pieptul se poate dovedi cam uscat si fara gust daca nu il pregatesti cum trebuie pentru cuptor. 

 

Cum prepari piept de pui la cuptor, cu crusta rumena si interior fraged

Pentru inceput, ai nevoie de carne de pui, si anume piept dezosat si fara piele. Ori il cumperi asa, direct curatat, din magazin, ori va trebui sa il cureti acasa daca iei un pui intreg sau piept cu os si piele. Bucatile de carne se spala bine si apoi se lasa la marinat. 

 

Cum marinezi pieptul de pui pentru reteta la cuptor

Pentru acest piept de pui la cuptor marinata se face din jumatate din cantitatea de: sare, oregano, busuioc, piper, usturoi granulat, chimen si zahar brun. La condimente mai adaugi si cele 350 ml de iaurt si doua linguri de sos de rosii.

Amesteci toate ingredientele foarte bine. Dupa care, pentru un delicios pui la cuptor lasi carnea la marinat, in amestecul obtinut, pentru cel putin 12 ore, la frigider. 

Dupa ce au trecut cele 12 ore, la fel ca si la alte retete cu piept de pui, scoate carnea din frigider si las-o sa se odihneasca timp de 3-4 ore, pentru a ajunge la temperatura camerei.

Procedand astfel, vei avea un piept de pui la cuptor mai fraged. Nu se va intari ca atunci cand faci friptura de pui la cuptor si pui carnea in tava direct din frigider. Carnea de pui, dar si de porc sau vita, nu iese buna daca o pui la gatit direct din frigider.

Dupa ce pieptul de pui a ajuns la temperatura camerei, sterge carnea cu un servetel absorbant. Apoi, unge bucatile de carne cu ulei.

Cu ce a mai ramas din condimente poti face o crusta faina, care da un gust deosebit, dar si un aspect delicios pieptului de pui.  Si te vei mandri la final cu o astfel de mancare cu piept de pui. 

La ce temperatura gatesti puiul la cuptor

Acum e momentul sa pregatesti cuptorul pentru aceste preparate din piept de pui. Acesta trebuie sa fie incins, la 230 de grade Celsius si sa fie pornita si ventilatia.

Intr-o tava incapatoare, pe hartie de copt, asaza bucatile de pui, marinate si condimentate. Lasa-le timp de 20 de minute in cuptor. Dupa care, scoate tava, unge bucatile de piept de pui la cuptor cu grasimea din tava si baga-le inapoi pentru inca 10-15 minute. Ies rumene, crocante si delicioase.

Pentru a completa astfel de retete piept de pui, poti pregati alaturi de carne si legume la cuptor. Tot bine merg si cartofii nature sau piure, salata de cruditati, diverse sosuri, orez etc. 

 

Alternativa: pui la rotisor

Daca aceasta reteta ti se pare mai dificila sau daca nu vrei sa gatesti piept de pui, ci pui intreg la cuptor, cel mai simplu poti face asta folosind un cuptor cu un rotisor electric. Poti sa condimentezi carnea cu aceleasi ingrediente si sa o lasi sa se coaca in conformitate cu instructiunile aparatului pe care il detii.

La un cuptor, de regula, va trebui sa il lasi pentru 1-2 ore, la aproximativ 75 de grade Celsius, pana cand se rumeneste frumos. Cuptorul trebuie inainte preincalzit, la 175 grade Celsius.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii