fbpx
     

Reteta de Risotto cu ciuperci

Last Updated: 02.10.22

 

Risotto Reteta Originala

Cum sa faci Risotto cu parmezan, ciuperci si unt
Timp de preparare:10 mins
Timp de gatire:40 mins
PRINTEAZA
 
Ingrediente:
  • 250 g orez arborio
  • 500 g ciuperci
  • 50 g parmezan
  • 50 g unt
  • 1 litru de supa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • jumatate legatura de patrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper
 

 

Risotto cu ciuperci

 

Pentru risotto cu ciuperci, ai nevoie in primul rand sa pregatesti ciupercile. Acestea se curata, se spala si se taie felii. Dupa ce le-ai tocat si pregatit, trebuie sa le calesti. Pentru asta, intr-o tigaie, adauga jumatate din cantitatea de ulei si o treime din cea de unt, iar dupa ce untul s-a topit introdu ciupercile. Daca vrei, poti sa faci chiar si risotto cu hribi, daca nu ai alte variante la indemana. 

Dupa aproximativ 10 minute, ciupercile vor fi bine calite. Peste ele se adauga putina sare, piper, cimbru si patunjelul, se amesteca, apoi se opresc si se lasa pe aragaz, in timp ce te poti ocupa de orezul pentru acest risotto cu ciuperci. 

Cum procedezi? Intr-o alta cratita, adaugi ce a mai ramas din ulei, inca o treime din unt, o ceapa tocata marunt, sare si piper. Se lasa totul la foc mic, pana cand se inmoaie ceapa, apoi vine randul orezului. Acesta se caleste putin, pret de cateva minute, pana cand devine putin transparent. 

In timp ce se caleste orezul pentru risotto cu ciuperci, intr-o alta cratita, pune la fier si supa. Pentru a o adauga apoi in orez. 

Cand orezul pentru risotto cu parmezan a devenit translucid, se adauga supa fierbinte peste el, putin cate putin. Se incorporeaza cate un polonic de lichid, dupa ce se absoare inca unu si tot asa, pana cand e gata. Astfel, iti va iesi o reteta orez cu ciuperci delicioasa. 

Dupa ce ai terminat de pregatit acest orez cu unt, ultimul pas e acela de a adauga ciupericle calite inainte. Ele se plaseaza peste, se amesteca, dupa care se adauga si se incorporeaza si parmezanul ras, dar si ce a mai ramas din unt. 

Aceasta este reteta risotto clasic, cu ciuperci, insa, daca doresti, poti orcand sa faci risotto cu legume de alte tipuri sau chiar risotto simplu. Ideea e sa existe alaturi de orez doua ingrediente care caracterizeaza acest preparat si anume untul si parmezanul. 

Daca doresti sa faci mult mai simplu acest fel de mancare, poti sa gatesti intr-un slow cooker. Caleste la aragaz ceapa si ciupercile, apoi adauga totul in vas si seteaza programul. Iti va iesi un orez cu ciuperci delicios, si nu va fi necesar sa stai mult timp langa aragaz pentru a-l pregati. 

Daca nu iti place aceasta reteta de risotto cu ciuperci si nu preferi nici varianta de risotto ai funghi, atunci renunta la legume si fa totul simplu. Nu e musai sa folosesti ciuperci cu orez pentru a fi risotto, ci unt si parmezan, asa cum am specificat putin mai sus.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii