- 30ml ulei de masline
- 700g rosii proaspete sau din conserva
- 1lingura pasta de tomate
- 1 ardei gras
- 1 ceapa medie
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita chimion macinat
- 0.5 lingurita paprika
- 4 oua
- sare, piper, patrunjel
Shakshuka este o reteta delicioasa, potrivita atat pentru micul dejun, cat si pentru pranz sau cina. Vei îndrăgi cu siguranta acest preparat, mai ales daca adori gustul fain de mancarica de ardei copti.
Se gateste rapid si simplu, din cateva ingrediente de baza si condimente potrivite.
Atentie insa la oua. Creeaza-le un cuib in care albusul se poate intinde cat mai mult, pentru a se gati cat timp galbenusul este inca moale. Pofta buna!
Indicatii:
1) Taie ceapa mărunt și apoi soteaza in ulei de masline, pana devine transparenta si moale.
2) Taie ardeiul si rosiile in cubulete, ca pentru zarzavat, și pune în tigaie, peste ceapă. Adauga pasta de tomate, chimionul, paprika, sarea si piperul si gateste 10 – 15min.
3) Creeaza 4 gauri in sos, cu o lingura, si sparge fiecare ou in propriul sau spatiu. Pune capacul si gateste la foc mediu, pana cand ouale sunt gata. Pofta buna!