Tort Trio mousse de ciocolata
- 65 g faina
- 120 ml lapte batut
- 60 g unt
- 60 g zahar
- 1 ou
- 20 g cacao
- jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 300 g ciocolata amaruie
- 250 g smantana pentru frisca
- 40 g unt
- 50 ml apa
- 5 g gelatina
- 300 g ciocolata cu lapte
- 250 g smantana pentru frisca
- 40 g unt
- 50 ml apa
- 5 g gelatina
- 300 g ciocolata alba
- 250 g smantana pentru frisca
- 40 g unt
- 50 ml apa
- 10 g gelatina
- fructe
- bomboane de ciocolata
Celebrul tort trio e un desert rafinat si foarte bun, care se face destul de simplu, daca respecti pasii si cantitatile.
Pentru inceput, ai nevoie de blatul pentru acest tort 3 ciocolate. Intr-un vas incapator, introduci untul pastrat la temperatura camerei, iar peste el adauga zaharul si mixeaza. Cand acestea incep sa se incorporeze, adauga oul si continua sa amesteci. Dupa, urmeaza sa torni in compozitia de tort trio laptele batut si sa introduci faina, cacaua, bicarbonatul si sarea, care trebuie cernute inainte. Ele trebuie incorporate foarte bine cu mixerul, pana cand se formeaza o crema.
Mai departe, continua acest tort trio pregatind blatul pentru cuptor. Pentru blat, tava trebuie sa fie rotunda, sa aiba un diametru de 23 cm si sa fie cu inel, pentru a putea inlatura marginea la final. Ea se unge cu putin ulei, se introduce compozitia si se baga la cuptor, la 185 de grade Celsius, pentru circa 25 de minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca in tava, deoarece nu trebuie scos din aceasta decat la final.
In continuare, pregateste crema de ciocolata amaruie pentru acest tort trio de ciocolata. Inainte de toate, gelatina se amesteca cu apa si se lasa la hidratat. Intre timp, ia o cratita si pune-o pe aragaz, la foc mic, adauga peste ea un bol, iar in el ciocolata si untul, pentru a se face la bain-marie. Cand se leaga foarte frumos, se adauga gelatina, se amesteca bine, apoi se opreste aragazul si se lasa totul la temperatura camerei pentru a se raci.
Pentru a continua aceasta crema pentru tort cu mousse de ciocolata, se bate putin frisca, apoi se incorporeaza in compozitia cu ciocolata neagra dupa ce s-a racit. Tot amestecul se intinde peste blat si se da la congelator pentru 20 de minute.
Mai departe, la fel procedezi si cu straturile cu ciocolata cu lapte si mousse de ciocolata alba. Facandu-le pe rand pe fiecare. Dupa ce se adauga si ultimul strat, cel de mouse de ciocolata alba, tortul se da la frigider si se pastreaza acolo pentru cel putin 6 ore inainte de a fi consumat. Ideal ar fi sa ai rabdare si sa lasi prezentul tort in trei culori pentru cel circa 12 ore.
Dupa ce a trecut timpul de asteptare pentru a se intari, poti sa scoti inelul de pe lateral si sa te bucuri de frumusetea si gustul acestui tort cu mousse de ciocolata alba, neagra si cu lapte.
Daca vrei, poti sa si decorezi acest tort trei ciocolate cu fructe mai acrisoare sau cu bomboane, dupa cum iti place.