fbpx

Reteta dovlecei pane

Last Updated: 05.03.24

Cand vorbim de mancare cu dovlecei, cel mai rapid ne vin in minte deliciosii dovlecei pane. Acestia pot fi simplu si rapid de gatit, daca stii cei cativa pasi implicati. Sunt perfecti pentru cinele de vara, cand nu vrei sa stai mult in bucatarie. Poti servi dovleceii pane reci sau calzi, cu sos de usturoi, maioneza, iaurt sau rosii.

dovlecei pane pe blat de lemn cu sos de rosii

Dovlecei pane la cuptor

Cum sa faci retete cu dovlecei pane
Timp de preparare:15 minutes
Timp de gatire:5 minutes
PRINTEAZA
 
Ingrediente:
  • 2-3 dovlecei
  • 3-4 linguri faina de grau
  • 3 oua
  • 3-4 linguri pesmet
  • usturoi granulat
  • sare
  • ulei
Pentru servit:
  • sos de rosii cu usturoi
  • sos de iaurt cu usturoi
  • branza
 

 

Dovlecei pane mai buni cu usturoi granulat

Pentru inceput, indiferent daca faci dovlecei pane la cuptor sau la tigaie, trebuie sa pregatesti aceste legume, dar si amestecul prin care le vei da. 

Iei pe rand fiecare dovlecel, il speli si il tai in felii subtiri, dupa cum iti place. Poti sa-i tai pe lung sau pe lat, dupa preferinte. Daca ii faci rondele, va fi putin mai migalos sa-i gatesti, insa, daca sunt taiati pe lung, timpul de gatire va fi mai scurt, deoarece vei avea mai putine bucati. 

Acum, ceea ce trebuie sa faci este sa ii sarezi. Pentru asta, presara sare, din abundenta pe feliile de dovlecei, apoi lasa-le la scurs in strecuratoare.

Mai departe, pentru a continua astfel de retete cu dovlecei stoarce bine feliile, apoi peste ele presara usturoi granulat. 

Pane cu ou, pesmet si faina

Intr-un recipient, bate bine ouale, cu un praf de sare, in altul adauga pesmetul si in altul faina. Poti sa le si combini, insa, ies mai buni si mai crocanti daca treci rand pe rand fiecare felie prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Iar acum urmeaza sa ii gatesti. Poti alege intre cuptor si tigaie.

 

Dovlecei pane la cuptor

Acum, va trebui sa gatesti aceste legume, pentru a obtine dovlecei pane. Daca vrei retete dovlecei cat mai sanatoase, atunci opteaza pentru cuptor. Feliile se asaza intr-o tava, pe o hartie de copt unsa cu ulei de masline si se baga la cuptorul preincalzit, la 220 de grade Celsius, pentru 20-25 minute. Daca nu ai un cuptor care coace bine si sus si jos, atunci ai grija sa intorci feliile si pe cealalta parte cand s-au facut pe prima.

 

Dovlecei pane la tigaie

Dar, daca faci dovlecei pane la cuptor, acestia vor iesi destul de uscati, motiv pentru care cel mai des oamenii prefera varianta de dovlecei prajiti in tigaie, in baie de ulei.

Fiecare bucata in parte, o iei, o prajesti bine pe ambele parti, pana cand devine aurie, apoi o scoti pe o hartie de copt. Vei obtine dovlecei pane deliciosi si suculenti, chiar daca nu sunt la fel de sanatosi ca cei la cuptor. 

 

Dovlecei pane de post

Daca iti place sa consumi dovlecei, retete diverse poti face cu acestia, insa, cele ce presupun paneuri sunt cele mai apreciate si populare. Daca vrei, poti face chiar si dovlecei pane de post, inlocuind ouale cu putin mustar. 

 

In ceea ce priveste modul in care ii poti consuma, ei merg foarte bine cu sos de iaurt cu usturoi, cu branza pe raclette si nu numai, cu sos de rosii cu usturoi sau ca si garnitura la tot felul de preparate.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii