fbpx
     

Reteta Fursecuri de Craciun

Last Updated: 18.01.25

 

Reteta fursecuri fragede de Craciun

Cei mai savurosi biscuiti cu unt, pentru Mos Craciun
Timp de preparare:15 minutes
Timp de gatire:15 minutes
PRINTEAZA
 

Ingrediente:

  • 200 g unt gras moale (minimum 80% grasime)
  • 200 g faina alba
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou intreg
  • Un varf de sare 
 

Ingrediente pentru umplutura/ornat:

  • Crema de vanilie, ciocolata, cafea, lamaie, etc.
  • Glazura 
  • Gemuri sau dulceturi de fructe.
 

 

Cauti o reteta de fursecuri de Craciun simple, de care sa se bucure Mosul, si nu doar el? Pe langa minunatele cadouri pe care le pregatesti celor dragi, de ce sa nu incerci si un dulce simplu, dar cu un gust deosebit, care sa te eleveze in fata lor, deoarece toata lumea poate sa cumpere fursecuri, dar nu oricine are rabdare sa faca biscuiti cu unt pentru copii si adulti de la zero. 

Aceste fursecuri fragede cu unt necesita un oarecare timp pentru a fi preparate de la cap la coada, deoarece aluatul va fi lasat sa se raceasca la frigider in jur de 30 de minute, insa rezultatele vor fi delicioase si se vor mentine pentru cateva zile bune, mai ales cand le pui in cutii din carton sau metalice, unde isi vor pastra aroma si textura crocanta. 

Pentru un aluat bun in retete de fursecuri este foarte important untul, care ar trebui sa fie gras si de calitate, si sa stea afara din frigider pentru minimum 2 ore, pentru a se inmuia in mod natural, deoarece nu trebuie sa fie nici topit. Il vei taia in cubulete, dupa care il freci foarte bine manual sau cu mixerul cu cantitatea de zahar pudra, vanilie si sare pana cand prinde o textura cremoasa. 

Acum poti adauga in compozitia de biscuiti de casa cu unt oul intreg, mixand foarte bine pentru a-l incorpora pe deplin. Ultimul element adaugat in acest aluat de prajiturele de Craciun este faina, pe care o cerni deasupra castronului in care se afla celelalte elemente si se omogenizeaza folosind o spatula, incet. 

Aluatul de acest tip nu se mixeaza automat cand adaugi faina deoarece glutenul va duce la elasticizarea sa si la o textura mai gumoasa. Ai nevoie de o textura cremoasa si moale pentru prajituri de Craciun delicioase. Aluatul il lasi la racit, acoperit cu folie de plastic, pentru jumatate de ora. 

Scoti aluatul de fursecuri fragede cu unt din frigider si il intinzi intr-o foaie groasa de 4 mm, avand grija sa dai bine blatul cu faina pentru a nu se lipi sau rupe repede, deoarece e fraged. La fel vei face si cu sucitorul. Cand e intins, poti folosi formele de decupat dorite pentru a face biscuiti de casa cu forme tematice, pentru Craciun, sau clasici, simpli, rotunzi. 

Urmatorul pas e sa preincalzesti cuptorul aragazului la 180 de grade si sa pui pe o tava tapetata cu hartie de copt micile fursecuri cu unt. Se vor coace intre 10 si 15 minute, in functie de puterea cuptorului si de cat de rumene doresti sa fie, putandu-le monitoriza pentru a te asigura ca nu se ard. 

Proaspetii biscuiti de Craciun se scot si se lasa cinci minute sa se raceasca pe o tava rece, putand trece la urmatoarea tava, deoarece iti vor iesi cateva zeci de astfel de fursecuri simple. 

Le poti pudra pur si simplu cu zahar vanilat sau le ornezi, in functie de ce forme ai, cu ciocolata, gemuri, dulceturi sau fursecuri spritate cu ciocolata sau glazura simpla dintr-un albus, 120 g de zahar pudra si zeama de la jumatate de lamaie pe care le mixezi bine pana formeaza spuma lichida. 

Alternative la aceasta reteta sunt acele fursecuri americane mai groase si pufoase, care folosesc bicarbonat de sodiu pentru a creste, in unele retete, sau fursecuri cu lamaie, la fel de usor de realizat si cu un gust distinct. 

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii