Gallette cu branza de capra si piersici
PRINTEAZA- Pentru aluat
- 160g faina
- 1 lingura zahar
- 1/8 lingurita de sare
- 115g unt la temperatura camerei
- 115g branza cremoasa de capra sau o alta crema de branza
- 400g piersici sau alte fructe
- 3 linguri zahar
- 50g branza de capra
- 20g unt
O reteta delicioasa pe care o poti pregati de cate ori doresti, schimband fructele folosite, pentru gusturi si arome variate.
Incepe prin a pune faina, sarea si zaharul intr-un bol si amesteca bine cu o paleta sau robotul de bucatarie.
Taie untul in cuburi mici si adauga peste compozitie, apoi amesteca pana cand obtii o compozitie similara cu biscuitii sfaramati.
Rupe branza de capra in bucati mici si adauga in bol. Amesteca din nou pentru a integra branza in compozitie. Deocamdata nu vei obtine un aluat legat, ci aceeasi textura de firmituri ceva mai mari, care se tin insa legate daca le prinzi intre degete.
Pune amestecul intr-o punga de plastic si apasa bine pana cand formeaza o bila cat mai omogena, similara unui aluat. Nu te ingrijora daca mai observi bucati de unt sau branza prin unele locuri, exact asa trebuie sa arate. Inchide bine punga si depoziteaza in frigider pentru minim 2 ore. Daca faci mai mult aluat, il poti tine in frigider pana la 3 zile.
Incalzeste cuptorul la 200oC. Scoate aluatul din frigider, taie-l in doua si lasa-l putin pana ajunge la o textura suficient de maleabila pentru a se putea lucra cu el, dar nu prea moale.
Presara faina pe blatul de lucru si intinde jumatate din aluat, cu sucitorul, pana cand obtii un disc cu diametrul de 25-26cm si grosimea de 3-4mm. Presara faina des si trece frecvent cu o paleta pe sub aluat pentru a preveni lipirea. Marginile nu trebuie sa fie perfect rotunde, insa este foarte important ca aluatul sa nu se lipeasca de blat.
Ruleaza-l pe sucitor si desfa-l inapoi pe o foaie de copt, asezata in tava. Imprastie jumatate din fructe peste aluat si jumatate din branza pentru topping, rupta in bucati. Taie jumatate din untul pentru topping in bucatele mici si asaza peste fructe si branza. Avand grija sa nu rupi aluatul, trage de margini pentru a acoperi partial fructele. Umezeste aluatul expus cu o perie inmuiata in apa si presara jumatate din zaharul pentru topping pe deasupra.
Pune la copt pentru 30-35 minute, pana cand aluatul devine maro-auriu, iar baza este bine rumenita. Scoate din cuptor cand este gata si serveste dupa ce s-a racit.
Repeta cu a doua jumatate de aluat si restul de topping.