Gem de afine low-carb, fara zahar
PRINTEAZA- 2 cani afine
- 1/4 cana zeama de lamaie
- 1/4 cana erythritol
- 1 lingura apa
- coaja de la 1 lamaie
- 2 linguri seminte de chia
Adauga afinele, apa, zeama de lamaie si indulcitorul intr-o craticioara si gateste la foc mediu, pana cand le aduci la temperatura de fierbere. Redu putin focul la aragaz si fierbe fara capac pentru un sfert de ora.
Ia craticioara de pe ochi, lasa amestecul putin sa se raceasca si paseaza-l cu un blender pana obtii un piure. Adauga semintele de chia si coaja de lamaie, amesteca si pune-l apoi fierbinte in borcane curate. Lasa-l sa se raceasca si pune apoi la frigider peste noapte.
Daca nu vrei sa semintele de chia sa fie vizibile, paseaza-le inainte de a le adauga, dar va fi nevoie sa folosesti ceva mai multe pentru a obtine acelasi efect de ingrosare. Gemul poate fi pastrat la frigider pentru 2-3 saptamani.