Gogosi fara drojdie - reteta rapida
- 250ml lapte
- 50g unt
- 450g faina
- 50g zahar vanilat
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 2 oua
- ulei pentru prajit
- crema de ciocolata/vanilie sau gem
- zahar pudra
- glazura de ciocolata
- sirop de visine, zmeura etc.
Produse cu care poti prepara aceasta reteta:
Plusuri Este o versiune accesibila de mixer, cu bol incapator si design de dimensiuni suficient de mici pentru a putea fi folosit si intr-o bucatarie limitata ca spatiu. Include bol rotativ, cu uniformizarea facila a compozitiei si mai multe trepte de viteza si este comercializat impreuna cu accesoriile necesare folosirii. Minusuri Volumul redus si puterea de 450W limiteaza capacitatea aparatului de a face fata la utilizare intensiva si compozitii cu densitate ridicata. Concluzie Daca doresti un mixer practic si de dimensiuni reduse, pentru pregatirea rapida si facila de creme si aluaturi, pentru petreceri si aniversari, acest model poate fi solutia perfecta. Plusuri Acest model de sort de bucatarie este cu pieptul acoperit, ce se poate regla cu usurinta la gat, avand catarama, cu cordon in talie, cu doua buzunare mari aplicate in partea din fata, dintr-un material ce contine 35 % poliester si 65% bumbac, comod si usor de intretinut. Minusuri Are o lungime de 95 de cm, fiind mai potrivit pentru persoanele inalte, pentru a nu fi incomod, acoperind si mai jos de genunchi. Concluzie Un sort din gama profesionala, uni, pe care il poti achizitiona intr-o paleta larga de culori, fie pentru acasa, fie pentru afacerea ta. Plusuri Optiunea aceasta este destinata celor care urmeaza o dieta fara gluten, fiind sanatoasa si hipocalorica, putandu-se folosi atat drept agent de ingrosare pentru supe si sosuri, cat si pentru blaturi, paine, clatite sau briose, cantitatea de 1 kg fiind suficienta pentru multiple intrebuintari de variate feluri. Minusuri Poate sa nu fie tocmai cea mai buna solutie de sine statatoare, avand in vedere ca foloseste drept materie prima porumbul, ceea ce duce la o faramitare mai usoara a aluatului. Concluzie Se preteaza uzului de catre persoanele care au alergie la gluten sau care au inlaturat din dieta alimentele cu aceasta substanta, dintr-un motiv sau altul. Cea mai buna!
A 2-A OPTIUNE!
A 3-a Optiune!
Ti-e pofta de niste gogosi pufoase si moi, imbracate in zahar vanilat si cauti o reteta de gogosi rapide, pe care sa o poti pune in practica dupa orele de serviciu? Incearca acest aluat fara drojdie, simplu si fraged, gata in mai putin de 30 de minute.
Pregateste aluatul pentru gogosi fara drojdie
Pentru gogosi pufoase, fara drojdie, este bine sa apelezi la o faina, de calitate 000, pe care o vei cerne impreuna cu bicarbonatul si sarea, intr-un bol suficient de incapator pentru a permite formarea aluatului.
Tot pentru aceasta reteta de gogosi mai ai nevoie de un castron ceva mai mic, in care vei bate ouale si zaharul, manual sau cu mixerul.
Foloseste o craticioara pentru a topi untul, la foc mediu. Lasa-l putin sa se raceasca, iar intr-un ibric incalzeste putin laptele. Aceste doua ingrediente te ajuta sa obtii gogosi fragede si moi, chiar daca vorbim despre gogosi fara drojdie.
In castronul cu faina, adauga untul, laptele cald si ouale batute cu zahar. Amesteca mai intai cu lingura, apoi framanta aluatul cu mana. Cel mai bun aluat de gogosi este cel care ramane moale, elastic si usor lipicios.
Lasa aluatul sa se odihneasca
Acopera aluatul cu un castron sau asaza-l intr-un bol dat putin cu ulei, acopera cu o folie de plastic ori un servet textil de bucatarie si lasa-l 10 – 15 minute sa se odihneasca. Desi sunt gogosi fara praf de copt sau drojdie, aluatul va creste frumos, iar gogosile vor iesi infoiate, moi si pufoase.
Formeaza gogosile cu paharul sau lingura
Daca nu stii cum se fac gogosile, este momentul sa afli ca poti forma aluatul de gogosi cu paharul, o cana sau o forma rotunda, dupa ce l-ai intins intr-o foaie de 1cm grosime.
De cele mai multe ori, reteta de gogosi simple presupune si realizarea unei gauri in mijlocul fiecarui rotund, fie cu o forma mai mica, fie decupand rotunjit, cu un cutit bine ascutit. Pentru gogosile umplute se sare peste acest pas.
Prajeste gogosile in mult ulei
Pentru a obtine gogosi pufoase, reteta prevede prajirea acestora intr-o cantitate mare de ulei, care sa incadreze cat mai bine aluatul. Uleiul se incinge si se mentine la foc mediu, iar gogosile trebuie prajite pe ambele parti, pana cand devin rumene.
Elimina surplusul de ulei
Nici o reteta de gogosi pufoase nu sare peste acest pas. Scoate gogosile pe servetele de hartie pentru a elimina surplusul de ulei, care le poate da o textura grasa si greoaie.
Pregateste gogosile pentru servire
Poti umple aceste gogosi fara drojdie cu gem, dulceata sau diverse creme. Foloseste coada de la o lingura de lemn pentru a gauri fiecare dintre gogosi si umple interiorul cu crema sau gem apeland la un pos.
Indiferent daca alegi gogosi simple sau umplute, completeaza aceasta reteta de gogosi presarand cu zahar pudra, inainte de servire si nu uita sa folosesti o faina de tip 000, care creste usor.
August 12, 2021 at 2:33 pm
Cat zahar punem? Multumesc!
Raspunde
August 23, 2021 at 7:34 am
50g zahar, am completat si in reteta. Multumesc pentru atentionare!
Raspunde