Inghetata pe bat cu fructe de padure
PRINTEAZA- 400ml lapte dulce
- 1-2 linguri de miere
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 2 cani si jumatate de fructe de padure, la alegere
In afara de elementele din lista de ingrediente, pentru inghetata de casa, pe bat, mai ai nevoie de 10 betisoare din lemn si 10 forme de inghetata sau 10 pahare de plastic de unica folosinta.
Pentru a pregati inghetata, incalzeste putin 50ml de lapte, adauga in el mierea si amesteca pana se omogenizeaza. Pune apoi laptele ramas si esenta de vanilie si mai amesteca putin.
Imparte fructele de padure in mod egal intre formele de inghetata si toarna laptele peste ele. Pune capacul si betisorul, iar daca folosesti pahare de plastic si folie de aluminiu, acopera bine cu folia si sectioneaz-o putin pentru a putea fixa betisorul. Pune la congelator si lasa la inghetat cateva ore, pana cand textura devine ferma.
Vei obtine 10 inghetate gustoase si aromate, perfecte pentru o zi calda de vara, apreciate si de cei mici si de cei mari.