Marmelada de rosii cu lamaie
PRINTEAZA- 5 rosii coapte
- 4 mere
- 2 lamai decojite
- 6 cani de zahar
- 2 lingurite de ghimbir macinat
- 8 cuisoare
Curata rosiile de coaja, taie-le in bucati si lasa intr-o sita la scurs pentru cateva minute. Pune bucatile de rosii, merele si lamaile, taiate in bucati mici, intr-un ceaun sau o oala cu fund si pereti mai grosi. Fierbe totul la foc mediu pentru aproximativ 15 minute.
Adauga zaharul si ghimbirul, pune cuisoarele intr-un saculet de bumbac si scufunda-le in compozitie. Adu totul la temperatura de fierbere si gateste pana cand zaharul se topeste complet, amestecand ocazional. Redu temperatura de gatire si mai fierbe pentru 40-45 de minute, amestecand in continuare, pentru a evita lipirea de vas.
Scoate saculetul cu cuisoare si pune cu grija amestecul fierbinte in borcane sterilizate, lasand un spatiu liber de jumatate de centimetru pana la gura acestuia. Elimina bulele de aer, sterge bine gura borcanului si fixeaza capacele. Pune borcanele intr-un recipient cu apa fierbinte, astfel incat apa sa le acopere complet, si fierbe pentru 10 minute. Scoate borcanele, acopera cu un servet textil si lasa-le sa se raceasca incet.