fbpx
     

Reteta mousse de ciocolata

Last Updated: 17.07.24

 

Mousse de ciocolata in recipient de sticla

Mousse de ciocolată

Timp de preparare:10 minutes
Timp de gatire:5 minutes
PRINTEAZA
Ingrediente:
  • 250g ciocolată neagră cu minim 70% cacao
  • 500ml frișcă lichidă

Indicații:

Mousse de ciocolată! Numai numele și îți face o poftă nebună. Deja vezi în fața ochilor o linguriță care pătrunde în textura spumoasă, delicat de dulce și cu aromă intensă de cacao. Îți spun astăzi cum îl poți prepara cu doar 2 ingrediente, în maxim 15 minute.

Taie ciocolata în bucăți mici pentru a se topi ușor și pune bucățile într-un recipient rezistent la căldură, pe care îl poți fixa pe o crăticioară cu puțină apă, fără a ajunge la lichid. Adaugă 100ml de smântână pentru frișcă, peste ciocolată, pune castronul pe crăticioara cu apă, adu lichidul la fierbere și topește încet ciocolata în frișca lichidă, amestecând ușor.

Când e gata, lasă la răcit.

Mousse de ciocolata

Într-un castron încăpător adaugă restul de frișcă lichidă și amestecă cu un mixer până când devine spumoasă și aerată. Adaugă amestecul de ciocolată câte puțin și mixează în continuare până ai înglobat toată ciocolata și crema formează vârfuri bine definite.

Pune în recipiente pentru servire și lasă la frigider 30 de minute.

Gata! Ornează cu ciocolată rasă, praf de cacao sau fructe de pădure.

Citește și:

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii