Para coapta in vin, cu merisoare si coaja de lamaie
PRINTEAZA- 6 pere
- 1 cana de merisoare deshidratate
- 1 cana jumatate de vin alb
- 1/2 cana de zahar
- 2 linguri unt
- 2 linguri coaja rasa de lamaie
- frisca
Un desert delicios si elegant, preparat in cativa pasi simpli, care te aduce rapid in atmosfera fermecatoare a zilelor de toamna.
Incepe prin a curata perele de coaja, apoi taie-le in jumatate si scoate mijlocul cu seminte.
Unge o tava cu putin unt, asaza jumatatile de para cu taietura in sus si pune merisoare deasupra. Preincalzeste cuptorul la 190oC.
Intr-o craticioara, adauga vinul, untul, zaharul si coaja rasa de lamaie, adu la temperatura de fierbere si gateste pana cand zaharul se dizolva complet, amestecand usor.
Pune sosul cu lingura, peste pere, acopera cu folie de aluminiu, si pune la cuptor, pentru 30-35 minute sau pana cand perele sunt suficient de moi.
Serveste perele calde, cu frisca. Pofta buna!