fbpx

Reteta Paste Bologneze

Last Updated: 13.10.24

Paste bolognese delicioase, cu carne tocata, sos cremos de rosii cu ardei gras si arome imbietoare de cimbru, dafin si rozmarin. Un preparat prietenos, care aduce buna dispozitie la mesele in familie. La fel de fain il poti insa servi si la o zi speciala.

sos de rosii pentru paste bologneze

Spaghetti Bologneze Reteta Traditionala

Cum sa faci paste bologneze cu carne tocata si sos de rosii
Timp de preparare:20 minutes
Timp de gatire:1 hour 20 minutes
PRINTEAZA
 
Ingrediente:
  • 300 g spaghete
  • 400 g carne tocata de vita sau amestec vita-porc
  • 300 ml suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • foi de dafin
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare
  • piper
Pentru servit:
  • parmezan
  • busuioc
 

Paste bolognese

 

Prepara un sos bolognese delicios

Reteta de spaghete bolognese incepe cu pregatirea sosului care va da gust intregului preparat. Nu va fi nimic foarte complicat, deci, reteta e una simpla. 

Intr-un robot special, care marunteste, introdu ceapa, morcovul si usturoiul pentru a incepe sa faci amestecul pentru sos bolognese. Dupa ce le-ai tocat, ia o cratita, pune-o pe foc, adauga in ea uleiul, apoi legumele. Condimenteaza cu sare si amesteca bine, pana cand ceapa si morcovul s-au inmuiat. 

Mai departe, introdu in acest sos bolognese: foi de dafin, piper, rozmarin si cimbru. Omogenizeaza totul cat mai bine, apoi adauga in cratita si carnea. Ea poate fi doar de vita sau poti folosi amestec ce are vita si porc. Pentru reusita acestor paste bolognese, reteta simpla si rapida, caleste bine si carnea, pana cand observi ca si-a schimbat culoarea. 

paste bolognese cu frunze de busuioc, in farfurie intinsa

In continuarea acestei retete de paste bolognese, se adauga in cratita si sucul de rosii. Il introduci pe tot odata si amesteci foarte bine. Tot acum e momentul sa adaugi si 2 cani de apa, pentru a obtine un sos ragu perfect pentru paste. 

Gusta preparatul si vezi daca mai are nevoie sa fie condimentat. Daca e asa, adauga ce crezi ca-i mai lipseste, pentru a avea la final spaghetti bolognese delicioase, apoi lasa-l la foc mic, sa fiarba pentru aproximativ 60 de minute. Cu cat il lasi mai mult, cu atat va fi mai delicios. 

 

Fierbe pastele pentru paste bolognese

Fiind vorba de o reteta cu paste, trebuie sa pregatesti si aceste ingrediente. Intr-o oala, la fiert, se adauga putina sare, iar in momentul in care apa clocoteste, se introduc pastele. Le poti lasa la fiert atat cat iti place tie. Unele persoane vor spaghete, cu carne tocata, bine facute, altele prefera variantele mai al dente cand vorbim de oricare paste, retete cu sau fara sos ragu.

La final, dupa ce pastele au fiert, se dau repede sub un jet de apa rece, apoi se asaza pe farfurii, iar peste ele se adauga sosul pentru paste bolognese. Daca doresti, deasupra, poti sa pui optional si parmezan si/sau busuioc. 

 

Ce faci daca ai sos bolognese in plus?

Acest sos pentru paste bolognese poate fi si congelat, in cazul in care doresti sa faci o cantitate mai mare si sa o folosesti apoi. Totodata, el poate fi pastrat si in borcane, procedand la fel ca la orice conserve pe care le faci pentru iarna. El merge foarte bine si cu lasagna, musaca de vinete/cartofi, mazare si alte preparate.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii