Paste cu broccoli crocant si sos cremos de smantana, reteta simpla si delicioasa pe care o poti pregati in doar cativa pasi.
Este o modalitate gustoasa de a include broccoli bogati in calciu si fibre in dieta. Un preparat hranitor si foarte bun, cu aspect seducator si elegant, pe care il poti pune pe masa si cand ai oaspeti.
Vezi mai jos ingredientele de care ai nevoie si pasii de preparare.
Paste cu broccoli si smantana
- 250 paste (fusilli, farfalle, penne etc.)
- 350 g broccoli fraged, fara tija
- 200 g crema de branza
- 200 ml smantana dulce min 30% grasime
- Fulgi de chilli
- 1 - 2 catei de usturoi
- Sare
- Piper
- 100 g branza rasa/ cascaval
- 50 g parmezan
Paste cu broccoli si sos de smantana
Poti obtine usor un pranz sau o cina delicioasa din paste cu broccoli cu sos de smantana si branza.
Este un fel de mancare, simplu si rapid, extrem de gustos. In plus, te ajuta sa introduci in dieta legume mai putin apreciate de cei mici, in primul rand.
Cum gatesti corect broccoli
Pentru a face broccoli mai placut si interesant pentru copii, dar si pentru a-l gati bine, aceasta e una din acele retete cu broccoli care merita incercate.
Broccoli nu e tocmai cea mai simpla leguma. Daca e gatit in exces, devine prea moale, ramane fara gust si prinde o culoare mai galbuie.
Cand e preparat corect insa, adica maxim 5 minute, este superb. Are o textura al dente, adica e usor crocant, si ramane verde, fiind ideal pentru paste cu sos de branza.
Poti fierbe broccoli separat
In primul rand il cureti de cotor, adica il tai in buchetelele acelea verzi. Urmatorul pas este sa pui o oala cu apa la fiert.
Cand clocoteste le arunci inauntru si le lasi pret de maximum 5 minute. Dupa aceea, le scurgi de apa calda si le pui in apa rece.
Astfel isi vor pastra culoarea verde, vibranta, in retete cu brocoli. Si vor arata superb in contrast cu sosul alb.
Vezi si retetele de paste cu mazare, paste cu ton si paste bolognese.
Sau impreuna cu pastele
Un alt mod de a-l prepara este de a-l introduce in timpul fierberii pastelor, in aceeasi oala.
Pui 3 litri de apa la fiert folosind o cratita medie dintr-un set de oale. Adaugi apoi doua lingurite de sare, pentru a da gust pastelor.
Va trebui sa prepari in acelasi timp si un sos cu smantana pentru paste, care ar trebui sa fie gata inainte ca acestea sa fie fierte.
Bucataria italiana – 100 de retete usor de preparat – Academia Barilla/Deagostini
Aperitive, fel principal, salate, deserturi in stil italian. Vezi aici cat costa.
Revenind la oala cu apa, cand aceasta atinge punctul de fierbere, arunci in ea pastele si te uiti la ceas.
Trebuie sa stii cat mai sigur cate minute le lasi la fiert. Dar si cand adaugi floretele de broccoli pentru reteta de paste cu smantana si cascaval.
Acestea ar trebui introduse in apa clocotinda cu trei minute inainte ca pastele sa fie gata. Le lasi in jur de 5 minute.
Apa se raceste cand adaugi ceva inauntru si are nevoie de putin timp pentru a reveni la temperatura de fierbere pentru paste cu broccoli.
Prepara sosul alb cu smantana pentru paste cu broccoli
Cui nu ii place un sos alb, bogat, delicios si cremos de branzeturi cu paste? Acesta foloseste crema de branza si smantana.
Dar, poti pune si cascaval sau alte tipuri de lactate pentru a conferi cremozitate si un gust exceptional.
Mentionam ca din cantitatile mentionate mai sus pentru reteta cu broccoli vei obtine 3 portii. Deci, in timp ce fierbe apa pentru paste cu brocoli, poti sa amesteci intr-o tigaie mai adanca sosul.
Pui crema de branza, smantana dulce si usturoiul pe care il zdrobesti sau toci. Adaugi putina sare si putin piper. Eventual niste fulgi de ardei iute, daca iti place ca mancarea sa te “piste” de limba.
Incalzesti la foc mic preparatul si il fierbi pret de 5 minute, pentru a mai scadea putin acest sos de smantana pentru paste.
Amesteca ingredientele pentru paste cu broccoli
Stinge focul si opreste o cana din apa fiarta de la paste si broccoli pentru a subtia sosul la nevoie. Scurge deoparte pastele si broccoli.
Le pui apoi in tigaia adanca in care se afla sosul pentru paste cu broccoli cu smantana. Amesteci usor, pentru a nu sfarama legumele sau pasta.
Mai lasi apoi la foc mic in jur de un minut. Dupa care, tragi tigaia de pe foc si adaugi branza, parmezanul sau cascavalul ras. Acestea se vor topi frumos si vor intregi orice retete de broccoli si paste.
Iar daca doresti un plus de vitamine sau proteine, poti incerca o reteta usor modificata de paste cu broccoli si ciuperci sau paste cu broccoli si pui, ori chiar una cu creveti.
Farfurie BONNA colectia TERRAIN
Pentru paste, din portelan, 28cm adanca.
Vezi aici oferta.
Sfaturi de servire pentru pastele cu broccoli si smantana
Serveste in farfurie de paste alba, crem sau gri, pentru a evidentia albul si verdele din compozitie.
Presara din belsug parmesan pentru un gust perfect sau pune la dispozitie oaspetilor separat. Textura cremoasa si usoara merge perfect cu un vin roze sau alb. Pofta buna!