fbpx
     

Reteta Paste cu creveti

Last Updated: 19.01.25

 

Reteta de paste cu creveti, sos alb si usturoi

Paste cu sos alb
Timp de preparare:20 minutes
Timp de gatire:15 minutes
PRINTEAZA
 

Ingrediente:

  • 450 g paste lungi
  • 450 g creveti cruzi (decorticati si curatati)
  • 4 catei de usturoi
  • Jumatate de ceapa alba
  • 200 ml smantana de gatit sau 6 cani lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 chili rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • Jumatate lingurita de piper 
 

Pentru garnitura:

  • O legatura de busuioc
  • Jumatate de cana parmezan ras
 

 

Paste cu creveti cu sos alb, numit si alfredo, iti aduc mai aproape un gust mediteranean, fiind o reteta gustoasa si rapida, care se serveste la pranz sau la cina. Si, pentru ca folosesti doar o tigaie, te scapi de murdarirea mai multor recipiente. Modul de preparare clasic implica gatirea sosului separat de paste, pe care le fierbi intr-o tigaie. 

Pentru sosul alb poti folosi smantana lichida, caz in care va fi usor mai gras si mai bogat in calorii, sau lapte, solutia usor mai dietetica. 

Daca folosesti creveti congelati, ii vei lasa sa se dezghete, dupa care ii cureti. Poti avea norocul de a cumpara creveti decorticati, pe care doar ii gatesti. Daca te intereseaza cum se curata crevetii, afla ca vei rupe intai capul, dupa care vei folosi un betisor pentru a scoate intestinul lor sau mai intai scoti restul carapacei pana la coada, si ii tai pe partea din spate pe lung pentru a trage intestinul folosindu-te de lama cutitului. La final, ii speli sub jet de apa. Pentru a te asigura ca scapi de mizerie, ii poti pune in amidon de cartofi, dupa care ii speli in apa rece. Daca ai creveti prefierti, acestia au deja o culoare roz si nu mai necesita decat preparare termica pentru 2 minute. 

Pentru spaghete cu creveti, incingi uleiul in tigaie si toci marunt ceapa si usturoiul, dupa care le pui in tigaie si le calesti un minut la foc mediu, adaugand si ardeiul chili tocat marunt. Apoi, introduci creveti la tigaie si ii lasi pana la 4 minute, pana cand devin roz (daca sunt cruzi), si asezonezi cu sare si piper dupa gust. 

In acest moment, poti vedea cum se gatesc crevetii cu smantana, caci o vei adauga, daca o folosesti, lasandu-i sa fiarba pret de 5 minute, adaugand spre final 20 g de unt tavalit prin faina, pentru a ingrosa sosul. Daca folosesti lapte, vei scoate acei creveti fierti cinci minute din tigaie si ii vei schimba cu laptele, reducand temperatura la minim, unde vei fierbe pastele la temperatura mica conform timpului recomandat pe cutie, fara a mai pune apa la fiert pe plita, separat. Amesteci din cand in cand pentru a fi sigur/a ca pastele nu se lipesc si ca acest sos alb pentru paste are consistenta potrivita. 

In cazul in care sosul scade prea mult, mai poti adauga, spre final, in reteta de creveti cu sos alb inca o jumatate de cana de lapte, amestecand bine pentru a se omogeniza. Cand preparatul este gata, nu iti mai ramane decat sa pui crevetii inapoi deasupra pastelor si sa razi parmezanul. 

Servirea se face in farfurie, cand proaspetele paste cu creveti cu sos sunt fierbinti, cu busuioc maruntit si piper deasupra. Iar daca iti plac mult branzeturile, poti rade din belsug parmezan. 

Aceste paste cu fructe de mare rezista bine si in frigider, pentru a fi mancate peste zi, insa ai in vedere ca textura si gustul lor se vor schimba, deoarece vor absorbi sosul si nu vor mai fi la fel de cremoase cand se reincalzesc. Nu ne mai ramane decat sa iti uram pofta buna!

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii