Platou de branzeturi si fructe (low-carb)
PRINTEAZA- Gouda /Cheddar
- Burrata / Brie / Camembert
- Blue cheese
- Capsuni /Afine / Coacaze /Mure
- Kiwi
- Nuci / Migdale / Fistic
- Masline verzi
- Castraveti
- Rosii cherry
- Ciocolata neagra
- Chorizo / Prosciutto
- Crackers din seminte de in
Platourile cu branzeturi sunt usor de facut, placute de toti, pentru ca includ preparate variate si nu necesita gatire. Daca mizezi pentru o varianta keto, cu cantitate redusa de carbohidrati, trebuie sa eviti gemurile sau dulceturile de fructe, fructele uscate si pe cele bogate in zaharuri, chiar si in forma lor naturala. Mizeaza deci cat mai mult pe fructe de padure si kiwi.
Combina cateva tipuri de branza tare (Gouda, Cheddar etc.), cu varietati cremoase (Brie, Camembert) si nu ocoli branzeturile cu mucegai albastru (Gorgonzola, Roquefort). Cauta grisine si crackers low-carb.
Taie branzeturile in bucati potrivite pentru servire sau lasa produsele intregi, daca poti asigura 1-2 cutitase pentru taiat pe platou. Rupe miezul de nuca si ciocolata neagra in bucati si completeaza cu segmente de chorizo si felii de prosciutto.