fbpx
     

Reteta pui cu smantana si ciuperci

Last Updated: 13.06.24

 

Piept de pui cu sos de smantana si ciuperci

Cele mai delicioase retete de mancare cu pui, ciuperci si smantana
Timp de preparare:10 minutes
Timp de gatire:30 minutes
PRINTEAZA
 
Ingrediente:
  • 1 kg piept de pui
  • 500 g ciuperci 
  • 500 ml smantana dulce
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
 

Pui cu smantana si ciuperci

 

Daca vrei sa faci un pui cu smantana si ciuperci, care sa mearga de minune cu o mamaliguta calda, aceasta varianta ar putea fi una deliciosa. 

Incepe reteta de piept de pui cu ciuperci prin a taia marunt aceste doua ingrediente. Daca ciupercile sunt la conserva sau congelate, se scurg in strecuratoare, daca nu, se toaca marunt. 

Intr-o cratita incapatoare, pune uleiul, apoi cand acesta s-a incins, adauga ceapa. Aceasta trebuie sa fie taiata marunt. Mai departe, pentru a continua aceasta reteta de ciuperci cu smantana si pui, amesteca bine pana cand ceapa devine translucida. Acum poti sa adaugi si usturoiul taiat marunt. Il lasi si pe el sa se caleasca 2-3 minute. Daca vrei sa-l introduci la finalul acestei variante de pui cu ciuperci, piseaza-l inainte.

Acum e momentul sa continui reteta de pui cu smantana si ciuperci, adaugand carnea. Ea se lasa la foc mediu pana cand se gateste. Fiind vorba de retete cu pui, daca e taiata marunt, se va face in cateva minute. Tot acum poti sa si condimentezi putin acest pui cu smantana si ciuperci, cu sare si piper sau alte ingrediente pe care le doresti in acest amestec. Dupa pieptul ce s-a albit si e gatita la interior, toarna si ciupercile din conserva. 

Daca ciupercile sunt proaspete, ele se adauga putin mai devreme, cand carnea incepe sa se inalbeasca. Poti sa faci cu ajutorul acestei retete si hribi cu smantana si carne sau simpli.

Mai departe, pentru a finaliza acest pui cu smantana si ciuperci, adauga smantana. Ea se lasa in jur de 5-10 minute, pentru a se gati. La final, se introduce mararul tocat marunt si daca e necesar, dupa ce se gusta aceasta tocanita de ciuperci cu smantana, se mai poate condimenta. 

In cazul in care ti se pare ca smantana e mai grasa decat ti-ai dori, poti sa mai subtiezi totul cu putina apa si sa mai lasi sa fiarba 2-3 minute. Vei obtine in final un delicios pui cu ciuperci si smantana, pe care il poti servi cu o mamaliguta calda sau alaturi de orez, paste sau alte preparate. 

Daca doresti sa faci o mancare cu ciuperci fara pui, poti sa elimini acest ingredient. Daca vrei doar piept de pui cu smantana, fara ciuperci, nu le mai introduci in preparat. Poti adapta aceasta reteta in functie de ce anume iti place mai mult sa consumi. 

Daca vrei sa faci o varianta de post, elimina carnea si inlocuieste smantana din lapte de vaca cu una vegetala.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii