fbpx
     

Reteta Pui Katsu cu sos de Curry și Orez

Last Updated: 10.12.24

 

Pui Katsu cu sos de Curry și Orez (Katsu Kare Raisu)

Cum pregatesti repede si usor pui delicios cu sos de curry si orez
Timp de preparare:15 minutes
Timp de gatire:1 hour
PRINTEAZA
 
Ingrediente sos de curry:
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 1 morcov, curatat de coaja si tocat fin
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 4 linguri faina alba
  • 2 linguri curry pudra
  • 1 lingura garam masala
  • 600ml stoc de pui sau apa
  • 1/4 mar, curatat de coaja si samburi, dat prin razatoare
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1/2 lingura sare fina
  • 1 lingura miere
  • 1 varf de cutit piper proaspat macinat
 
Ingrediente pui Katsu:
  • 4 piepturi de pui, dezosat si fara piele
  • 50g faina alba
  • 1 ou 
  • 100g pesmet
  • 1 litru de ulei
  • sare si piper negru
 
Pentru servit:
  • Patrunjel si rosii chery
  • 800g orez alb fiert

Fraged, aromat si potrivit pentru intreaga familie, puiul Katsu cu orez si sos de curry este mai usor de pregatit decat ai putea crede. Urmeaza indicatiile de mai jos si savureaza una dintre cele mai gustoase retete cu pui.

Pentru sosul de curry: Soteaza intr-o tigaie, cu putin ulei, morcovul, ceapa si usturoiul, pentru 10 minute. Adauga faina, pudra de curry si garam masala si prajeste pentru inca 2 minute, pana cand amestecul incepe sa degaje arome intense.

Ia tigaia de pe foc si adauga incet stocul de pui sau apa, amestecand continuu pentru a dizolva bine pudra de curry. Pune din nou pe ochi, la foc mediu, si adu la temperatura de fierbere pentru cateva secunde.  

Lasa putin sa se raceasca, trece totul prin blender si pune apoi sosul obtinut inapoi in tigaie. Adauga marul, sosul de soia, sosul Worchestershire, sare, mierea si piperul. Gateste la foc mediu, pentru inca 10 minute, amestecand pana cand compozitia incepe sa se ingroase.

Pentru puiul Katsu: Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper si pregateste trei castroane: unul cu faina, altul cu oul batut si al treilea cu pesmet.

Trece pieptul de pui intai prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Pune la frigider pentru 15 minute, pentru ca crusta astfel creata sa se prinda bine pe carne.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie cu fund dublu, la 170oC, pe un ochi mare. Uleiul este bine incins atunc cand pesmetul aruncat in el se ridica rapid la suprafata, sfaraind.

Da ochiul la foc mediu si prajeste piepturile de pui, cate aproximativ 5 minute fiecare, in functie de marime, intorcandu-le de mai multe ori. Sunt gata cand crusta devine maro-aurie si crispy, iar carnea este gatita suficient de bine. Scoate si lasa putin sa se raceasca, apoi taie piepturile pe latime.

Serveste cu orez, sos de curry, patrunjel taiat marunt si rosii cherry. Pofta buna!

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii