Pumpkin Tiramisu
PRINTEAZA- Pentru blat
- 200ml cafea tare
- 200ml apa
- 150g zahar
- 1 pachet mare de piscoturi
- 150g mascarpone
- 400g piure de dovleac
- 200ml frisca lichida
- 3lg zahar
- 1lgta scortisoara
- 1/2lgta nucșoară
- 100ml frisca lichida
- scortisoara
Pumpkin Tiramisu este o prajitura simpla si delicioasa, cu o aroma subtila de dovleac, cafea si scortisoara, fara coacere, pe care o prepari in doar cateva minute.
Pentru insiropat piscoturile amesteci cafeaua, apa si zaharul intr-o oala si pui la foc mediu, amestecand pana cand se topește tot zaharul. Lasi apoi la racit.
Intr-un bol incapator bati frisca cu mixerul. In alt castron amesteci mascarpone, piureul de dovleac, frisca batuta, zaharul, scortisoara si nucsoara.
Trece piscoturile prin siropul cu cafea si asaza-le intr-o tava, unul langa altul. Cand termini de asezat primul strat, pune jumatate din crema si intinde bine. Repeta apoi cu al doilea strat de piscoturi si restul de crema.
Finalizeaza cu 100ml de frisca batuta, intinde bine pe deasupra si presara cu scortisoara. Lasa la frigider pana a doua zi sau minim 8 ore. Pofta buna!