Rillette de sardine
PRINTEAZA- 200g sardine (conserva, in ulei)
- 70g crema de branza
- 2 salote / 1 ceapa mica
- 1 ceapa verde (fara cozi)
- sucul de la 1 lamaie
- 2-3 linguri ierburi aromatice (chives, coriandru, patrunjel)
- piper
- sare
- fulgi de ardei iute
O reteta foarte simpla si gustoasa care iti ofera, ca bonus, si o combinatie foarte faina de nutrienti. Pentru a o pregati ai nevoie de un bol de dimensiuni medii in care adaugi, pentru inceput, crema de branza. Daca nu vrei sa folosesti crema gata preparata de la supermarket, poti cumpara branza de vaci din piata, pe care o combini cu putin iaurt sau smantana.
Amesteca branza cu o spatula sau o lingura, pana devine moale si fina, ca o pasta, apoi adauga salotele, ceapa verde si ierburile aromatice taiate marunt. Amesteca din nou, pana se omogenizeaza totul, apoi pune in bol si sardinele. De data aceasta vei avea nevoie de o furculita pentru a zdrobi sardinele si a le ingloba usor in compozitie.
Completeaza cu zeama de lamaie, sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Acopera cu o folie de plastic si pune la rece pentru cateva ore, pentru ca aromele sa se imbine cat mai bine.
Poti servi aceasta pasta de sardine cu felii de paine prajita, biscuiti sarati, dar si ca aperitiv, sub forma de umplutura pentru rosii sau oua fierte. Pofta buna!