Rulada aperitiv cu cascaval
- 500g cascaval simplu sau afumat (intreg - baton sau calup rotund ori rectangular)
- 100g crema de branza (simpla, cu verdeturi, cu ardei etc.), pate sau branza topita
- 100g sunca (prosciutto, bacon, pastrama)
- masline
- ridichi
- rosii
Daca nu mai stii ce sa mananci la micul dejun sau astepti oaspeti in vizita si cauti o idee de antreu, iti propunem o rulada de cascaval, gustoasa si simplu de facut. Aceasta rulada aperitiv contine doar trei ingrediente si are nevoie numai de cateva minute din timpul tau. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine o rulada de cascaval cu sunca, cu aspect de restaurant.
Transforma cascavalul in aluat
Primul pas din reteta de rulada de cascaval este sa pui la incalzit o oala cu apa, suficient de mare pentru a putea introduce mai apoi cascavalul complet in ea. Lasa cascavalul in propriul ambalaj si protejeaza-l suplimentar cu o punga, pe care o vei inchide cat mai bine, pentru a preveni patrunderea apei.
Pune oala cu apa pe foc si incalzeste pana cand incepe sa fiarba. Opreste arzatorul, introdu cascavalul in apa clocotita, pune un capac si lasa asa timp de 30 minute sau pana cand cascavalul s-a inmuiat suficient de mult pentru a putea fi rulat intr-un aluat pentru rulade aperitiv.
Formeaza foaia de cascaval
Pentru aceasta rulada cu cascaval baza este foaia din cascaval topit, care incadreaza restul ingredientelor. Se obtine destul de usor, intinzand cu un sucitor cascavalul inmuiat prin incalzire, pe o folie alimentara, pana cand reusesti sa definesti o foaie de 5mm grosime si o latime de 20cm.
Completeaza cu un strat de crema de branza
Daca ai ales sa faci rulada aperitiv cu branza, primul strat de umplutura este reprezentat de crema de branza. Aceasta trebuie intinsa bine, pentru a acoperi intreaga suprafata, insa stratul nu trebuie sa fie foarte gros, pentru ca va iesi pe la capete cand rulezi. Acelasi sfat este valabil si daca alegi sa inlocuiesti crema de branza cu pate sau branza topita.
Adauga felii de sunca
Indiferent daca optezi pentru bacon, sunca presata sau prosciutto, este important ca feliile sa fie taiate suficient de subtiri pentru a se rula usor. Cel mai simplu este sa cumperi produsul deja feliat cand decizi sa faci aceasta reteta de rulada aperitiv.
Acopera intreaga suprafata a foii de cascaval cu felii de sunca, asezate una langa alta, fara a le suprapune.
Formeaza rulada cu cascaval si da la rece
Rulada aperitiv cu cascaval este aproape gata. Mai trebuie doar sa rulezi cat poti de strans foaia de cascaval, folosind folia alimentara, si sa o impachetezi bine. Aceste rulade au nevoie sa stea la rece, in frigider, minim 3 ore inainte de servire.
Taie si serveste rulada aperitiv cu sunca si cascaval
Dupa ce scoti rulada cu sunca si cascaval din frigider, o portionezi cu un cutit, in felii cat mai egale, si esti gata de servire.
Poti consuma aceasta rulada de cascaval langa cateva masline sau o salata de cruditati, dar poti si sa o servesti pe un platou, impreuna cu alte aperitive rulade, saleuri, tartine, etc. atat in familie, cat si la mese festive.