Reteta rulada de spanac cu branza

Last Updated: 17.02.25

Reteta Rulada cu spanac

Cum sa faci rulada aperitiv cu spanac si branza
Timp de preparare:20 minutes
Timp de gatire:20 minutes
PRINTEAZA
 
Ingrediente: 
  • 400 g spanac congelat
  • 250 g faina de grau
  • 150 g smantana
  • 3 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
Ingrediente pentru umplutura: 
  • 100 g unt
  • 200 g crema de branza
  • 100 g smantana
  • 1 ceapa rosie
  • jumatate de ardei kapia
  • sare 
  • piper
 

Aceasta rulada de spanac se incepe cu pregatirea acestei legume. Ea se lasa sa se dezghete, dupa care, se scurge bine de lichid si se taie mai marunt. Poti folosi chiar si un tocator de legume pentru acest pas. 

In continuare, adauga peste spanac ouale, pentru a se omogeniza totul cat mai bine, apoi introdu in compozitie urmatoarele ingrediente: faina, smantana, bicarbonatul, praful de copt, sarea si piperul si amesteca bine.

Vei observa ca obtii o textura ca pentru chec. Aceasta, pentru a se transforma apoi in rulada de spanac se toarna intr-o tava incapatoare, de aproximativ 35 x 45 cm, care are la baza hartie de copt, se niveleaza pentru a fi totul cat mai uniform. In acest punct, rulada cu spanac se da la cuptorul preincalzit, pentru 15 minute, la o temperatura de 180 de grade Celsius. 

Dupa ce aluatul s-a rumenit putin deasupra, se scoate, se lasa 2-3 minute la racit, apoi, pentru a continua aceasta rulada de spanac, blatul se infasoara cu tot cu hartia de copt, cat inca este cald si se pastreaza asa pana cand va ajunge la temperatura camerei. 

Mai departe, pentru aceasta rulada aperitiv, ai nevoie si de o crema de branza, pe care o poti face in timp ce lasi la racit blatul. Amesteci crema de branza cu untul moale si smantana, adaugi apoi ceapa rosie taiata cubulete si ardeiul tocat marunt. Introdu apoi sare si piper, dupa gust. E o reteta de rulada aperitiv cu branza foarte simpla si gustoasa. Poti, daca vrei, sa inlocuiesti ardeiul si ceapa cu somon, sunca, ton sau alte ingrediente care sunt poate mai potrivite pentru gustul tau. Poti adapta foarte usor aceasta reteta.

Dupa ce ai pregatit crema, ca si la alte rulade aperitiv, aceasta trebuie intinsa. Se desface aluatul, se unge bine cu crema, apoi se ruleaza din nou, usor. Inveleste totul in hartie de copt si lasa rulada cu branza la frigider, pentru aproximativ doua ore. Dupa, poti sa o feliezi si sa te bucuri de gustul delicios pe care il va avea. 

Aceasta reteta, cu spanac, poate fi adaptata in asa fel incat sa o faci si de post, inlocuind smantana cu lapte de soia si crema de branza cu branza tofu. Poti sa amesteci toate ingredientele fie la mana, fie cu un robot special, in functie de cum iti este mai simplu. Gustul va fi la fel de bun. 

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii