Salata cu dovlecei si parmezan
PRINTEAZA- 3 dovlecei mici spre medi
- parmezan taiat fasii
- o mana miez de nuca
- frunze de busuioc
- 60ml ulei de masline
- 20ml zeamă de lamaie
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita miere de albine
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 linguri ceapa rosie/salota
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
Indicatii:
O salata foarte simplu de facut, care pune in valoare dovlecelul de sezon. Iata cum o prepari.
Taie dovleceii in felii subtiri, pe lung, cu un cutit bine ascutit sau un pealer, rade parmezanul in fasii mari, rupe in bucati miezul de nuca si prajește-l putin in tigaie. Pune totul într-un bol si adauga cateva frunze de busuioc.
Pentru dressing amesteca intr-un castron uleiul de masline, zeama de lamaie, mustarul, mierea de albine, cimbru, ceapa taiata marunt, sare si piper.
Adauga dressingul peste salata, amesteca bine si serveste. Pofta buna!
December 11, 2021 at 8:13 am
un bun motiv sa incerc aparatul de spiralat. yum!
Raspunde
December 15, 2021 at 10:12 am
Da, cu siguranță este o rețetă foarte potrivită!
Raspunde