Salată cu telina si piept de pui
PRINTEAZA- 200g telină
- 200g morcov
- 250g piept de pui
- 100ml maioneza
- frunze de rucola si paine prajita pentru servire
Iata o salata de toamna – iarna foarte simplu de facut, gustoasa si plina de vitamine.
Pune piepul de pui la fiert, intr-o oală, pe aragaz, la foc mediu, cu sare, piper și foi de dafin. Fierbe 30-40 minute, scoate din oala si lasa sa se raceasca.
Tot ce trebuie sa faci apoi este sa dai prin razatoarea mare morcovii si telina si sa tai marunt, ca pentru salata de boeuf, carnea de pui.
Pui totul intr-un bol, adaugi maioneza, sare și piper dupa gust si amesteci bine.
Serveste cu paine prajita si frunze de rucola, dau o savoare speciala salatei.
Daca faci maioneza de casa, ai nevoie de un galbenus crud, o lingura de mustar, o lingura de zeama de lamaie și aproximativ 100ml de ulei. Omogenizezi mai intai oul, mustarul si lamaia si apoi adaugi treptat uleiul, amestecand bine. Pune sare dupa gust. Pofta buna! Nu uita sa lasi un comentariu daca incerci reteta si sa-mi spui daca ti-a placut!