Salata Shirazi
PRINTEAZA- 2 rosii medii
- 2 castraveti
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura menta uscata sau o mana de frunze proaspete
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie
- piper
- sare
Iti propun de aceasta data o salata iraniana, racoroasa si aromata, ideala pentru zilele calde de vara. Este foarte simplu de pregatit si incredibil de gustoasa. Iata ce ai de facut.
Spala bine legumele, curata castravetii de coaja, taie castravetii si rosiile in felii si elimina pe cat posibil semintele. Taie apoi feliile in cuburi mici.
Curata usturoiul si piseaza-l in mojar, curata ceapa si taie-o cat mai fin.
Daca ai menta proaspata, spala bine frunzele, scutura-le de apa si taie-le marunt.
Amesteca totul intr-un bol, completeaza cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper si pune la rece in frigider pentru jumatate de ora.
Serveste cu lipie, pita sau paine prajita, ca gustare, sau alaturi de un preparat din carne.