Saleuri cu cheddar si usturoi
PRINTEAZA- foietaj
- 100-150g brânză cheddar
- 100ml ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi zdrobiți bine
- cimbrișor/busuioc/pătrunjel verde
Indicatii:
Bune tare ca aperitiv, saleurile cu branza cheddar, completate cu putin ulei de masline si usturoi sunt super simplu de facut si absolut delicioase. Merg foarte bine in loc de popcorn, atunci cand urmaresti un film mai lung, la meci, la orice masa in aer liber sau chiar ca aperitive la aniversari si petreceri.
Sosul de usturoi face totul, deci orice altceva ai inlocui, pastreaza-l pe acesta. Mai poti pune telemea, feta, mozzarella sau chiar cas in loc de cheddar, iar in loc de ulei poti folosi unt topit.
Adauga mai mult sau mai putin usturoi in functie de preferinte si de cat de picante vrei sa fie si foloseste verdeturi aromatice dupa gust. Cel mai bine iese sosul cu usturoi daca este aromat cu ierburi proaspete, dar la nevoie poti folosi si uscate.
Daca nu ai un blender la indemana poti prepara sosul si intr-un maruntitor electric sau manual, ori chiar intr-un mojar. Este suficient sa pisezi foarte bine cateii de usturoi.
Iata cum prepari aceste saleuri, rapid si usor.
Presara cheddar ras peste foietaj, apoi impatureste in doua si preseaza bine cu sucitorul pana cand aluatul ajunge la aceeasi latime ca inainte de indoire. Astfel vei obtine saleuri crocante cu aluat subtire si aromat.
Taie aluatul in patrate de 4-5cm si apoi fiecare patrat pe diagonala. Pune tringhiurile intr-o tava acoperita cu foaie de copt, lasand putin spatiu intre ele (cam de 1cm) si unge-le bine cu ou batut. Oul le va conferi culoarea aurie, atat de placuta.
Preincalzeste cuptorul, la 180oC, si apoi pune saleurile la copt pentru 10-15minute sau pana cand devin aurii.
Intre timp pune uleiul de masline si usturoiul la blender si paseaza pana cand obtii un sos omogen, putin tulbure, apoi adauga ierburile aromatice preferate, taiate cat mai marunt. Evita sa blenduiesti sosul dupa ce ai adaugat verdeturile, este important pentru aspect sa se vada mici bucatele verzi de cimbru sau patrunjel pe saleuri.
Scoate saleurile din cuptor si intinde pe ele puțin ulei de masline cu usturoi, cu o pensula de bucatarie. Gusta si vezi daca mai este nevoie de sos sau gustul se simte suficient de bine. Daca mai este nevoie, mai treci o data cu pensula. Ai grija sa nu le faci prea grase. Pofta buna!
Produse utile, recomandate pentru bucataria ta:
Plusuri Reprezinta cea mai buna alternativa ca raport pret/calitate oferita de un brand renumit in Europa, puterea de 400W oferindu-i eficienta, iar sistemele de siguranta si blocare ii garanteaza fiabilitatea sporita. E usor de curatat in masina de spalat vasele. Minusuri Utilizatorii care au oferit impresii legate de folosirea produsului s-au plans de lungimea redusa a cablului de alimentare. Concluzie Recomandam piesa ca fiind o investitie avantajoasa intr-un aparat apartinand unui brand cunoscut si renumit pentru fiabilitate, durabilitate si functionalitate. Usurinta in exploatare reprezinta un plus pe care merita sa il ai in vedere. Plusuri Acest model are 4 trepte de comanda, o putere de 2000W, panou de comanda digital cu posibilitatea de a seta temperatura pana la maxim 230 grade. Are o capacitate de 45l, de aceea vei putea prepara pentru intreaga familie, chiar daca e mai numeroasa, si cu ajutorul rotisorului poti face un pui delicios. Minusuri Nu are iluminare interioara, de aceea va trebui sa deschizi usa, pentru a verifica starea preparatului. Concluzie Iti recomandam acest cuptor, deoarece are o putere suficient de mare, pentru a prepara inclusiv mancaruri la rotisor. Plusuri Acest produs iti va veni in ajutor pentru a cantari intre 1 si 5000 grame, dar poate fi intrebuintati si pentru a masura lichide. El e confectionat din sticla si are butoane tactile, motiv pentru care arata foarte elegant si e simplu de curatat, are functii utile (TARA, oprire automata) si e dotat cu carlig de agatare. Minusuri Pentru a cantari lichide, ai la dispozitie doar unitati de masura precum centilitri si decilitri, care nu sunt foarte comune in retete si va trebui sa faci conversii. Concluzie E un cantar de bucatarie mecanic, ce te va ajuta sa stabilesti cat anume folosesti dintr-un ingredient, fara a fi necesar sa mai apesi pe butoane. Cea mai buna!
A 2-A OPTIUNE!
A 3-a Optiune!