Snitele din piept de pui cu pesmet
- 700 g piept de pui
- 3 oua
- Pesmet
- Sare
- Piper
- Faina
- Ulei de prajit
- Cartofi copti
- Sos tzatziki
- Salata de cruditati
- Piure de cartofi
- Cartofi prajiti
- Salata de ardei copti
Printre gustoasele retete cu piept de pui de care ne bucuram cu mic cu mare se afla acele snitele de pui simple, aurii si delicioase, care se pot prepara atat in tigaie, in baie de ulei, cat si dietetic, in cuptor. Pentru a nu te confrunta cu caderea pesmetului sau a crustei de pe snitel, afla cum sa il prepari in mod corect.
Pentru a avea niste snitele din piept de pui frumoase si usor crocante, de acea culoare rumena, este imperios necesar pesmetul, care nu va permite imbibarea cu ulei sau arderea aceea urata. Un piept de pui pane implica necesitatea folosirii pesmetului, altfel nu se mai poate numi pane (pane vine de la paine). Pesmetul poate fi facut in casa sau cumparat de-a gata din magazine, unde il intalnesti din ce in ce mai des. Cand tai pieptul in fasii oblice si nu le lasi mai plate si lungi vei obtine gujoane de pui sau „degetele”.
Cum se fac snitele gustoase si rumene? Reteta de snitele porneste de la spalatul bucatilor de pui, dupa care se taie fiecare jumatate de piept in doua sau trei parti, in functie de cat de mare este carnea, avand grija ca acestea sa fie cat se poate de egale. Apoi, se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti si se lasa deoparte pentru a face panada de snitel de pui.
Vei pune in cate un castron, farfurie mai adanca sau in caserole faina alba, ouale batute bine cu furculita si un praf de sare si pesmet. Pentru a face un snitel pane frumos, treci intai pieptul de pui prin faina, dupa care il introduci in ou pe ambele parti si apoi il “scufunzi” si in pesmet, pentru a fi acoperit bine pe ambele parti. Scuturi fiecare snitel din piept de pui si il pui pe o tava, repetand procesul cu fiecare bucata in parte. Astfel, bucataria ramane mai curata, la fel ca si mainile tale, si iti va fi mai usor la prajire sau cand faci snitele la cuptor.
Pentru un snitel de pui cu pesmet prajit vei pune la incins o tigaie din fonta mai mare in care pui ulei cat sa acopere doua degete inaltime, pentru ca preparatul sa nu atinga fundul (se va arde). Cand uleiul se incinge la foc mediu spre ridicat pui cateva bucati de snitel cu pesmet inauntru si il lasi sa se prepare pe o parte timp de doua minute, dupa care il intorci si il mai lasi un minut. Ar trebui sa rezulte snitele de pui pufoase si aurii. Vei scoate fiecare bucata pe servetele de hartie pentru a se absorbi grasimea in exces.
Pentru snitel de pui la cuptor urmezi aceiasi pasi de pregatire, pornind cuptorul la o temperatura medie (180 grade) pentru a se incalzi. Pui fiecare bucata de snitel la cuptor pe tava si presari cu putin ulei de masline inainte de a introduce tava la copt pentru 15 minute. Cand a trecut timpul, intorci snitele de pui la cuptor pe cealalta parte si le mai lasi pana la 10 minute sa se rumeneasca. La final le scoti pe o farfurie si sunt gata de servit minunatele snitele cu pesmet, aurii si gustoase.
Mai poti face, pe langa snitel de pui, snitel de porc, snitel de vita, snitel de curcan sau snitele de soia, de exemplu. Iar daca te intereseaza un snitel vienez ca la mama lui acasa, afla ca acesta se facea, original, doar cu carne de vitel.