Somon cu sos de afine
- 250g somon
- zeama de la jumatate de lamaie
- 1 ceasca de afine
- 1 lingura sirop de artar sau miere de albine
- 1 lingura condimente (patrunjel, coriandru, oregano, marar)
- 1 lingura ghimbir
Ca fel principal, iti propun de aceasta data o reteta delicioasa, cu arome intense, culori vii si provocatoare si o lista super simpla de ingrediente care iti stimuleaza metabolismul: somon cu afine.
Incalzeste cuptorul la 200oC. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asaza somonul cu pielea in jos, stoarce zeama de lamaie peste el, arunca putina sare si piper. Gateste pentru 15 minute sau pana cand carnea se strapunge usor cu furculita. Ai grija sa nu il lasi prea mult in cuptor, se va usca.
Intr-o craticioara, pune afinele si siropul de artar sau mierea si gateste la foc mediu, amestecand usor. Lasa lichidul sa fiarba pana cand ramane doar jumatate din el. Ia de pe foc si adauga condimentele si ghimbirul proaspat ras.
Asaza somonul pe o farfurie si intinde deasupra sos de afine. Poti folosi ca garnitura, orez de conopida sau o salata.