fbpx
     

Reteta Sos Béarnaise simplificat, pentru friptura de vita

Last Updated: 20.01.25

 

Sos Béarnaise simplificat, pentru friptura de vita

Timp de preparare:10 minutes
Timp de gatire:15 minutes
PRINTEAZA
 
Ingrediente:
  • 25g unt
  • 1 salota/ceapa rosie, taiata marunt
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 100g creme fraiche sau smantana cu minim 30% grasime
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 1/2 lingurita capere
  • putin tarhon verde, maruntit

Sosul clasic Béarnaise este putin mai complicat de preparat, dar te poti bucura de savoarea sa si intr-o forma mai simplu de pus in practica, folosind ingredientele de mai sus. 

Pune untul la topit intr-o tigaie, impreuna cu salota taiata marunt si soteaza la foc mediu pentru 5-6 minute. Adauga otetul si mai gateste pentru cateva minute, apoi completeaza cu creme fraiche, mustarul, caperele si tarhonul.

Redu focul si mai lasa la gatit inca 2-3 minute, pana cand amestecul incepe sa fiarba, apoi ia de pe foc. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si serveste.

Incearca-l langa un muschi de vita pregatit la cuptor sau la tigaie, cu o garnitura de piure sau legume sotate ori fierte.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii