Sos Béarnaise simplificat, pentru friptura de vita
PRINTEAZA- 25g unt
- 1 salota/ceapa rosie, taiata marunt
- 1 lingurita otet de vin alb
- 100g creme fraiche sau smantana cu minim 30% grasime
- 1 lingurita mustar Dijon
- 1/2 lingurita capere
- putin tarhon verde, maruntit
Sosul clasic Béarnaise este putin mai complicat de preparat, dar te poti bucura de savoarea sa si intr-o forma mai simplu de pus in practica, folosind ingredientele de mai sus.
Pune untul la topit intr-o tigaie, impreuna cu salota taiata marunt si soteaza la foc mediu pentru 5-6 minute. Adauga otetul si mai gateste pentru cateva minute, apoi completeaza cu creme fraiche, mustarul, caperele si tarhonul.
Redu focul si mai lasa la gatit inca 2-3 minute, pana cand amestecul incepe sa fiarba, apoi ia de pe foc. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si serveste.
Incearca-l langa un muschi de vita pregatit la cuptor sau la tigaie, cu o garnitura de piure sau legume sotate ori fierte.