Sos cu unt si lamaie pentru peste
PRINTEAZA- 60g unt
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare
- piper maruntit
Transforma orice reteta de peste intr-un preparat frantuzesc delicios, cu acest sos de unt si lamaie. Este foarte simplu si rapid de facut si impresioneaza de fiecare data.
Adauga untul intr-o tigaie deschisa la culoare, pentru a putea urmari usor procesul de gatire. Topeste untul la foc mediu si lasa in continuare pe ochiul aprins, amestecand periodic, pana cand isi schimba culoarea intr-un maro-auriu (aproximativ 3 minute) si incepe sa aiba o aroma placuta de nuca. Ia repede de pe foc si toarna untul maroniu intr-un alt recipient pentru a opri gatirea.
Pune zeama de lamaie, sare si piper si amesteca. Gusta si mai adauga din aceste ingrediente daca este nevoie.
Testeaza-l cu file de peste alb, prajit in tigaie, simplu, cu sare, piper si o crusta subtire de faina.