Supa crema de cartof dulce
PRINTEAZAIngrediente 2 linguri ulei de cocos 1 ceapa taiata marunt 1 catel de usturoi maruntit 2 morcovi taiati marunt 1 mar taiat cubulete 2 cartofi dulci taiati cubulete 1 lingura ghimbir proaspat, ras 1 lingurita chimen 1/2 lingurita sare 600ml apa sau supa 1 conserva de naut (300g) 1 lamaie
Pentru a pregati aceasta supa delicioasa incepe calind putin ceapa taiata marunt, in uleiul de cocos, folosind o tigaie incapatoare. Doar 2-3 minute, pana devine translucida. Adauga apoi usturoiul si mai caleste putin, pana se inmoaie si acesta.
Pune acum si cubuletele de morcovi, mere si cartofi dulci si lasa totul sa se gateasca la foc mic pentru cateva minute.
Adauga ghimbirul ras, sarea, chimenul si apa sau stocul.
Deschide conserva de naut, scurge bine zeama si clateste, apoi completeaza in tigaie cu trei sferturi din cantitate. Pune un capac, da focul la incet si lasa la fiert pana cand ingredientele devin moi.
Intr-o alta tigaie, pune putin ulei de masline si prajeste restul de naut. Adauga zeama de la o jumatate de lamaie si un varf de sare si gateste pana cand nautul incepe sa se rumeneasca.
Cand legumele puse la fiert sunt gata, foloseste un blender pentru a pasa intreg amestecul.
Serveste cu boabe prajite de naut.