Supa crema de dovleac
PRINTEAZA- 2lg unt
- 1 cartof
- 1 ceapa
- 400g piure de dovleac
- 1l stoc de pui/legume sau apa
- 1/2lgta sare
- 1/6lgta piper
- 1/4lgta nucsoara
- 200ml smantana
Este o reteta simpla si foarte gustoasa, pe care o poti pregati in cateva minute. Taie cartoful in cuburi si ceapa marunt si pune cele doua ingrediente la calit, intr-o oala incapatoare, impreuna cu untul, pentru 6-8 minute, pana cand ceapa devine transparenta si se inmoaie.
Adauga apoi stocul sau apa, da focul mai tare pana cand aduci amestecul la temperatura de fierbere, apoi da arzatorul la mic, pune capacul si gateste timp de 10-15 minute, pana cand cartoful este bine fiert.
Acum poti adauga piureul de dovleac. Ia oala de pe aragaz si foloseste un mixer pentru a pasa cartofii si ceapa si a omogeniza bine amestecul. Pune sare, piper si nucsoara, adu din nou supa la temperatura de fierbere, pune capacul si mai gateste inca 10 -12minute la foc mediu. Adauga smantana pentru gatit si amesteca bine. Serveste calda.