Supa greceasca de iaurt
PRINTEAZA- 3 cani de iaurt grecesc 2% grasime
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 cana lapte dulce
- 450g castraveti
- 3 linguri cu marar taiat marunt
- 2 catei de usturoi pisati
- 1/2 lingura de sare
- piper alb
- menta proaspata, taiata marunt, pentru servire
Este o reteta foarte simpla si racoroasa, pentru care nu ai nevoie de aragaz. Iata cum o pregatesti.
Pune intr-un bol iaurtul si uleiul de masline si adauga treptat laptele dulce, amestecand continuu, pentru a ajuta iaurtul sa inglobeze cat mai bine lichidul. Opreste-te cand compozitia are textura unei supe. In functie de iaurtul folosit, este posibil sa ai nevoie de mai putin sau mai mult lapte dulce decat am specificat in reteta.
Intr-un alt castron, da castravetele prin razatoare, presara putina sare peste el si lasa 10 – 15minute la scurs intr-o sita. Pune apoi castravetele ras intr-un prosop textil curat sau intr-o panza de tifon si stoarce cu grija, eliminand cat mai mult din zeama, dar fara sa zdrobesti legumele.
Adauga castravetele peste iaurt si amesteca usor. Completeaza cu marar, usturoi, sare si piper dupa gust, mai amesteca putin si pune la rece pentru minim 1 ora (optim, 4 ore) pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.
Inainte de servire, amesteca putin supa si mai adauga lapte dulce, daca textura s-a ingrosat intre timp. Serveste cu menta proaspata maruntita, presarata deasupra. Daca doresti, mai poti adauga si un strop de zeama de lamaie.
Pofta buna! Dupa ce o incerci, nu uita sa imi spui intr-un comentariu cum a iesit.