Tarta cu ananas
PRINTEAZA- Pentru aluat:
- 300g faina
- 175g unt
- 1lg zahar
- 50g smantana lichida
- 1 galbenus de ou
- 600-650g ananas
- 100g zahar
- 1lg amidon
- 3-4 cuisoare
Indicatii:
Tarta cu ananas (poti inlocui cu orice fruct), simplu de facut. Dureaza mai mult scrisul decat gatitul. Aluatul iese incredibil de fraged, se topeste in gura, iar crema este un deliciu aromat, dulce-acrisor. Iata cum am preparat-o.
Prepari mai intai crema, va trebui sa se raceasca. Pui intr-un castron ananasul taiat bucatele, zaharul si cuisoarele, amesteci putin si lasi 10-15 minute sa lase zeama. Il treci apoi in tigaie si gatesti la foc mediu, 10-15 minute, pana ananasul devine auriu si fraged. Lasi putin sa se raceasca, pui la blender si pasezi bine, apoi treci din nou in tigaie, adaugi amidonul, amesteci bine si mai gatesti 5 minute pana incepe putin sa se ingroase. Lasi apoi sa se raceasca.
Intre timp pui intr-un castron faina, untul la temperatura camerei si zaharul si amesteci pana obtii o textura de biscuiti sfaramati. Adaugi apoi laptele, amesteci din nou si apoi framanti putin pana aluatul devine omogen, fraged si se desprinde de pe pereti. Il pui intr-o folie de plastic si dai la frigider pentru 1 ora in care tu te relaxezi sau gatesti altceva.
Scoti aluatul de la frigider, pui deoparte cam un sfert si restul il intinzi pe o placa pudrata cu faina, cu sucitorul, pana obtii o foaie de aluat cam de 4-5mm, aproximativ rotunda, cu diametru cu 4-5cm mai mare decat fundul tavii pentru tarta.
Il pui in forma, apasand usor pentru a-l aseza pe peretii tavii si elimini excesul (eu am folosi sucitorul pentru asta, vezi in video cum).
Intinde si restul aluatului si taie fasii cu latimea de 1-1.5cm, cu un cutit de pizza sau normal.
Torni crema de ananas deasupra, o nivelezi bine cu o lingura si apoi asezi fasiile de aluat pentru a forma o plasa. Unge cu putin galbenus batut.
Incalzesti cuptorul la 200oC, pui la cuptor pentru 40-45minute si e gata. Yummy!