Tarta cu ton si dovlecel
PRINTEAZA- 300g faina
- 175g unt
- 50ml smantana de gatit
- 1lg zahar
- 150g conserva de ton lasata la scurs
- 2 oua
- 50g parmesan
- 1 praz mic, fara cozi
- patrunjel
- 150ml smantana de gatit
- sare, piper
Indicatii:
Revin cu un aperitiv delicios si foarte simplu de pregatit: tarta cu ton si dovlecel. Iata cum o prepari.
Incepi cu blatul, pentru care amesteci untul si zaharul cu faina pana cand obtii o textura de biscuiti sfaramati, apoi adaugi smantana si framanti pana se transforma in aluat omogen. Pui in folie de plastic si dai la frigider minim 30 minute (vezi reteta video in reels de ieri).
Pentru topping, amesteca ouale cu parmezanul, apoi adauga dovlecelul scurs bine. Completeaza cu tonul si amesteca din nou. Pune smantana, sare si piper dupa gust si omogenizeaza.
Intinde aluatul in forma rotunda, suficient de mare cat sa acopere tava de tarta si pe pereti si trece apoi aluatul in forma. Pune toppingul si da la copt, in cuptor preincalzit la 180oC, 40-45minute. Scoate, lasa sa se raceasca si serveste felii. Pofta buna!