Reteta Shaorma de casa
- 4 lipii
- 500-700 g piept de pui
- 500 grame cartofi
- 2-3 castraveti murati
- frunze de salata verde
- un sfert de varza
- 1 lamaie
- 1 ceapa
- 2-3 rosii
- 4-5 linguri ulei
- jumatate de lingurita de pudra de usturoi
- jumatate de lingurita boia
- sare
- piper
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 linguri de smantana
- 4-5 linguri de maioneza
- 1 lingura de boia
- 1 lingura pasta de ardei iute
Daca vrei sa faci o shaorma de casa absolut delicioasa, nu e nimic prea complicat. Incepe cu pregatirea puiului. Acesta se taie fasii subtiri si se condimenteaza cu sare, piper, pudra de usturoi, boia, lamaie si ulei. Se lasa asa, sa se odihneasca, timp de cel putin 2 ore, dupa care, se prajeste in tigaie, la foc mediu, cu putin ulei. Daca vrei, poti sa adaugi si condimente pui, condimente shaorma sau ce alte mirodenii mai preferi.
Aceasta reteta shaorma e una cu cartofi, deci, si acestia trebuie pregatiti. Ei se curata, se spala si se taie in fasii, dupa care se prajesc in tigaie sau se coc la cuptor, dupa preferinte.
Pentru a pregati si celelalte ingrediente pentru shaorma de pui, iata cum trebuie sa procedezi: castravetii murati se taie bastonase, rosiile felii, ceapa julien si varza se toaca marunt. Salata doar se spala, la fel ca si celelalte legume.
Mai departe, pentru a continua aceasta shaorma de casa, trebuie sa pregatesti sosurile. Incepi prin a face maioneza, daca nu o ai deja, apoi in ea adaugi usturoiul pisat, smantana, boiaua si pasta de ardei. Daca e necesar, poti condimenta cu putina sare. Multi mai aleg sa cumpere si sosuri din comert, pe care nu trebuie sa le mai pregateasca. Ai tot felul de alternative.
In continuare, poti sa servesti acest preparat ca shaorma la farfurie sau poti sa invelesti totul intr-o lipie pentru shaorma. Aceasta din urma poate fi cumparata din comert, dar, daca ai timp, poti sa o faci chiar si tu acasa. Reteta lipie de casa e una simpla si ai nevoie doar de cateva ingrediente pe care le ai mereu la indemana in bucatarie.
Pentru a monta shaorma cu de toate, incepe prin a unge lipia cu sosul facut. Apoi, peste, adauga putina carne, cartofi, legumele si la final, daca vrei, poti sa mai pui si ketchup. Pentru a o servi cu usurinta, strange bine-bine totul, ruland, apoi inveleste shaorma de casa in folie de aluminiu.
Da, e mai simplu si mai rapid sa comanzi o shaorma la domiciliu, decat sa faci tu in casa, insa, gustul e mult mai bun si caloriile pot fi mai putine daca o prepari chiar tu. Daca vrei, poti sa faci chiar si shaorma de post, inlocuind carnea cu falafel sau lipsindu-te pur si simplu de ea, si sosurile le poti inlocui cu un ketchup simplu.
Acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a face shaorma acasa. Nu e nimic foarte greu, iar daca ai tigai din fonta pentru a face cartofii si carnea, gustul va fi unul foarte apropiat de cel pe care-l stim cu totii.