Tapet de bucătărie – Pe care să îl alegi?

Last Updated: 19.03.25

 

Care este diferența crucială dintre o bucătărie plăcută și bucătăria visurilor tale? Deciziile bune. Cu cât iei decizii mai bune cu privire la modul în care îți decorezi bucătăria sau în care o echipezi cu tot felul de electronice și electrocasnice. Dar când vine vorba de aspect, este mai mult decât necesar să îți placă să îți petreci timpul în bucătărie și asta nu poate fi posibil decât dacă iei cele mai bune decizii cu privire la culoarea mobilierului, a tapetului, a draperiilor și a elementelor metalice.

Astăzi ne vom opri doar la unul dintre ele și vom discuta despre cum poți alege cel mai potrivit tapet de bucătărie în funcție de buget, preț, culoare, suprafață, materiale, etc. Dacă ai de gând să redecorezi bucătăria, următoarele paragrafe sunt mai mult decât importante.

 

Folosește materialul adecvat

Știi care este problema cu care se confruntă foarte mulți oameni care au apartamentele proprii, dar totuși consideră că bucătăria este locul care le consumă cei mai mulți bani sau cele mai multe resurse? Aceștia nu renovează cum trebuie bucătăria, nu folosesc materialele potrivite sau nu aerisesc suficient această cameră din apartament, iar mucegaiul începe să își facă apariția. Unele bucătării ajung în condiții atât de rele încât nici măcar banii dintr-un jackpot de la un casino online nu mai acoperă pagubele. Exagerarea se potrivește foarte bine în acest context deoarece foarte mulți locatari se confruntă cu această problemă și mai mulți dintre ei doar aleg să ignore mucegaiul până devine o problemă mult mai serioasă. 

Așadar, materialul tapetului, împreună cu materialul folosit la finisaj sunt foarte importante pentru frumusețea de care dă dovadă bucătăria ta, dar și pentru eficiența și curățenia care se păstrează. Dacă vrei să folosești un tapet normal, la un preț accesibil și fără prea multe tratamente chimice, va trebui să te asiguri și că bucătăria ta este foarte bine aerisită și respectă toate regulile de finisare, temperaturi și umiditate. Mai mult decât atât, comportamentul de gătit și al temperaturii din locuință trebuie să fie și el unul corect. Adică trebuie să te asiguri că nu gătești la temperaturi foarte mari și că nu ai un regim de gătit continuu, așa cum este într-o patiserie de exemplu. Dacă gătești, asigură-te că aerisești cât de bine cu putință. 

În sezonul rece, atunci când locuința este supusă unei diferențe destul de mare de temperatură, aceasta nu trebuie să fie supusă gradului mare de umiditate, deci trebuie să încălzești bucătăria la fel de bine cum încălzești restul casei. Tapetul are de suferit dacă toate aceste lucruri nu sunt respectate, iar ultimul lucru pe care îl vrei în bucătăria ta este mucegaiul care apare fie sub tapetul care se desprinde ușor de pe perete, fie să pierzi și banii mulți pe care i-ai dat pe tapetul cel mai scump din magazin deoarece arăta bine. Pentru a alege materialele corecte, consultă mereu un specialist.

 

Nu ignora dimensiunea bucătăriei

Oricât de mică sau de mare ar fi bucătăria ta, sub nicio formă nu ar trebui să consideri că dimensiunea nu contează și că indiferent de cât de mică este, mucegaiul poate apărea oriunde, iar confortul poate fi distrus chiar într-un singur sezon de iarnă. Mai mult decât atât, dimensiunea poate părea mică, dar când trebuie să tapetezi toți pereții, vei vedea rapid că suprafața este mai mare decât te așteptai, iar costurile sunt și ele mult mai mari. Prin urmare, trebuie să iei în considerare și posibilitatea de a pune tapet doar pe unul dintre pereți sau poate să alegi culoarea preferată a tapetului, să o pui doar pe un singur perete, iar pe restul pereților să pui un tapet mai ieftin. 

Toate acestea lucruri sunt valabile pentru cei care sunt luați prin surprindere de dimensiunea și suprafața pereților și nu își permit să plătească suma totală pentru tapetul aferent locuinței lor.

Alege locul perfect

Un lucru extrem de important pe care trebuie să îl ai mereu în minte când redecorezi este că o faci pentru tine, pentru privirea ta și pentru a crea ceva plăcut și frumos ochiului. Prin urmare, tapetul trebuie să fie și el tratat ca un element decorativ. Când alegi modelul tapetului trebuie să ții cont nu doar de propriile preferințe, dar și ale familiei și al ansamblului care se creează în jurul acestui și al celorlalte elemente din bucătărie. Fiind un element care va fi pentru ceva timp în centrul atenției atât pentru musafiri, dar și pentru familia ta, este foarte important să lași tapetul să îți înfrumusețeze bucătăria și să nu fie eclipsat de mobilă, electronice sau obiecte de mari dimensiuni. 

Nu te concentra niciodată să pui tapet pe peretele din apropierea centralei termice, dacă aceasta se află în bucătărie. Nu trebuie nici să tapetezi pereții care sunt acoperiți în mare parte de ferestre sau uși și nici de obiecte care sunt mereu în mișcare sau care pot produse murdărie pe tapet. Evită să pui tapet pe pereții cu debara, mașini de spălat vase, etc. 

 

Concluzie

Astfel, tapetul de bucătărie se alege în primul rând în funcție de propriul gust și apoi în funcție de buget, considerente de dimensiuni, eficiență, etc. Nu uita că modelul de tapet trebuie să fie pe placul tău și nu pe placul celor care vor veni să îl vadă.

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii