Bucataria Ioanei
  • Cuptor electric
    • 10 retete de chec aperitiv rapide, la cuptorul electric
    • Crema de zahar ars si alte 11 retete de facut in cuptorul electric
    • Top 3 retete pe care sa le prepari in cuptorul electric
    • Norme de siguranta in utilizarea cuptorului electric
    • Top 10 retete de prajituri cu fructe, de copt la cuptorul electric
    • Top 9 retete traditionale la borcan, de sterilizat in cuptor
    • Blat de tort pandispan reteta simpla
    • Cartofi frantuzesti gratinati reteta originala
    • Cornulete fragede cu untura reteta traditionala
    • Briose reteta simpla
    • Lasagna reteta originala italiana
    • Macaroane cu branza reteta traditionala
    • Mucenici moldovenesti pufosi reteta simpla
    • Musaca de cartofi reteta simpla
    • Reteta de sarmale traditionale romanesti
    • Saratele de casa cu branza reteta traditionala
  • Recenzii la cuptoare electrice
    • Pareri despre Beko BIM25300XM
    • Pareri despre Bosch HBG633NB1
    • Pareri despre cuptorul electric Star-Light CEC-4218
  • Cele mai gustoase dulciuri – RETETE
    • Cozonac – Reteta traditionala
    • Prajitura Alba ca Zapada – Reteta originala
    • Salam de biscuiti – Reteta traditionala
    • Tiramisu – Reteta simpla

Bucataria Ioanei

Bucataria Ioanei

  • Cuptor electric
    • 10 retete de chec aperitiv rapide, la cuptorul electric
    • Crema de zahar ars si alte 11 retete de facut in cuptorul electric
    • Top 3 retete pe care sa le prepari in cuptorul electric
    • Norme de siguranta in utilizarea cuptorului electric
    • Top 10 retete de prajituri cu fructe, de copt la cuptorul electric
    • Top 9 retete traditionale la borcan, de sterilizat in cuptor
    • Blat de tort pandispan reteta simpla
    • Cartofi frantuzesti gratinati reteta originala
    • Cornulete fragede cu untura reteta traditionala
    • Briose reteta simpla
    • Lasagna reteta originala italiana
    • Macaroane cu branza reteta traditionala
    • Mucenici moldovenesti pufosi reteta simpla
    • Musaca de cartofi reteta simpla
    • Reteta de sarmale traditionale romanesti
    • Saratele de casa cu branza reteta traditionala
  • Recenzii la cuptoare electrice
    • Pareri despre Beko BIM25300XM
    • Pareri despre Bosch HBG633NB1
    • Pareri despre cuptorul electric Star-Light CEC-4218
  • Cele mai gustoase dulciuri – RETETE
    • Cozonac – Reteta traditionala
    • Prajitura Alba ca Zapada – Reteta originala
    • Salam de biscuiti – Reteta traditionala
    • Tiramisu – Reteta simpla

Tiramisu – Reteta simpla

by Ioana Am modificat articolul ultima data pe: 05.03.21
Am modificat articolul ultima data pe: 05.03.21

 

Reteta de tiramisu cu mascarpone

Incearca acest tiramisu cu piscoturi, mascarpone si cafea aromata
Timp de preparare30 mins
Timp de gatire5 mins

Ingrediente:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • 500 ml mascarpone
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 6 linguri lichior de migdale (amaretto)
  • 2 linguri de cafea
  • 400 g piscoturi
 

Pentru final:

  • cacao
 

Alte ingrediente:

  • ciocolata
  • capsune

Astazi vrem sa te invatam cum sa faci tiramisu, reteta clasica. Totul e mult mai simplu decat pare a fi la o prima vedere. Inainte de a trece propriu-zis la pregatirea cremei, iti recomandam sa faci cafeaua necesara inmuierii piscoturilor (intr-un ibric adaugi 2 linguri de cafea la 500 ml de apa), pentru a-i da timp sa se raceasca, si sa scoti din frigider toate ingredientele necesare si sa le lasi 30 minute la temperatura camerei.

Pentru a face crema de tiramisu, incepe prin separarea albusurilor de galbenusuri. Ai mare grija sa faci totul cu atentie, pentru a nu scapa galbenus in albus, deoarece altfel nu se vor mai bate la fel de bine si nu vei reusi sa obtii acea consistenta de bezea. 

Intr-un bol, se adauga albusurile si un praf de sare si se bat la mixer, la viteaza cea mai mica, pana cand se formeaza moturi. Continua acest tiramisu original adaugand trei linguri de zahar. Bate apoi totul bine, crescand viteza, pana cand se formeaza o crema ce are consistenta de bezea. Daca intorci bolul invers, compozitia nu trebuie sa cada din el. 

Acum, lasa putin albusurile si treci la galbenusuri. In acestea, trebuie sa introduci alte trei linguri de zahar si sa le bati la mixer pana se formeaza o crema. Dupa cum bine vezi, nu vorbim de o reteta de tiramisu fara ou, ci de cea clasica. 

Dupa ce ai omogenizat bine totul, in bolul in care ai albusurile, adauga treptat galbenusurile pentru a face delicioasa prajitura tiramisu. Tot usor, cate putin, introdu mascarponele (nu vorbim de mascarpone de casa, ci de cel din comert), esenta de vanilie si cele 6 linguri de amaretto. Gusta si vezi daca e pe placul tau, daca nu, mai poti adauga vanilie sau lichior de migdale, pana ai o crema de tiramisu clasic pe placul tau. 

Mai departe, poti trece la urmatorul pas, care inseamna montarea desertului tort cu piscoturi si mascarpone. Poti alege sa faci asta intr-o tava mai mare sau chiar in recipiente mai mici. Tot acum pregateste si lichidul in care inmoi piscoturile. In functie de ce cantitate de cafea ai, adaugi aceeasi cantitate de apa si amesteci putin.

tiramisu reteta originala italiana, reteta tiramisu cu mascarpone si frisca

Prajitura tiramisu cu piscoturi – BucatariaIoanei.ro

Pe fundul vasului, pui o cantitate mai mica de crema de tiramisu, reteta pe care tocmai ti-am prezentat-o, asezi un rand de piscoturi, pe care le inmoi rapid in cafeaua amestecata cu apa, apoi peste ele adaugi un strat generos de crema. Continui cu inca un rand de piscoturi, iar peste, inca putina crema, cat sa nu se observe piscoturile de dedesubt. 

La final, presari cacao peste tot, in functie de cat de amar vrei sa fie, dupa care il bagi la frigider si il lasi asa pentru cel putin 8 ore. 

Dupa cum am amintit si mai sus, acesta e un tiramisu reteta clasica. Sunt insa si multe alte variante, ca de exemplu tiramisu cu mascarpone si frisca, tiramisu cu ciocolata sau alte astfel de combinatii. 

Si la aceasta reteta, daca doresti, poti sa mai adaugi intre straturi ciocolata rasa pe razatoare, capsune sau alte fructe. Acestea merg foarte bine si la varianta de tiramisu cu frisca. 

Partea buna la aceasta reteta de tiramisu cu piscoturi consta in faptul ca e o prajitura ce nu necesita coacere, deci, nu ai nevoie sa stii ce timpi si ce temperatura trebuie sa setezi pentru cuptorul electric sau alte astfel de detalii. 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
Recipe Rating




guest
Recipe Rating




0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments


Sitemap
Termeni si Conditii

Proiectele Noastre

Bucatariaioanei.ro foloseste cookies pentru a va putea oferi o experienta optima atunci cand navigati pe site-ul nostru. Continuarea navigarii constituie acceptul d-voastra .Accept Reject Mai mult detalii
Politica de Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

SAVE & ACCEPT
wpDiscuz