fbpx

Top 3 retete pe care le prepari cel mai bine cu un mixer vertical

Last Updated: 20.01.25

 

Iti place sa gatesti si cauti preparate deosebite care se pot obtine usor folosind un mixer eficient? Iata trei retete noi care iti vor incanta cu siguranta papilele gustative, simplu de pregatit, usor de servit, cu gust delicios si placut aromate, obtinute din ingrediente facil de procurat.

 

Ai achizitionat de curand un mixer cu design vertical si esti nerabdatoare sa il incerci pe cateva retete gustoase si aromate, cu textura fina si compozitie perfecta? Pentru ca Internetul este plin de propuneri si uneori poate fi greu sa te opresti la o singura varianta, te ajutam aducand in atentia ta trei dintre cele mai bune preparate pe care le poti obtine cu acest dispozitiv electrocasnic, esential in bucatarie.

 

Cheesecake cu jeleu de capsuni

Usor de preparat, proaspat si gustos, cheesecake-ul se numara printre retetele de prajituri cel mai usor de abordat, daca ai la indemana ingredientele si cantitatile corecte.

Iti propunem de aceasta data un aluat copt pe baza de biscuiti, pentru care ai nevoie de 100g biscuiti digestivi, 50g unt, 30g faina, 25g zahar pudra si 2 oua. Pentru crema de branza vei folosi ricotta (500g), frisca obtinuta din smantana (150ml) si zahar pudra (1 lingura), gelatina pentru textura (15g), apa (40ml) si 100g zahar pudra. Jeleul se realizeaza din capsuni proaspete sau congelate, in functie de sezon si disponibilitate (200g), vin rose (150ml), zahar pudra (15g), gelatina (15g) si 40l de apa.

Amestecul de blat se obtine in cateva minute, deci daca stii ca cuptorul tau se incinge greu, il poti seta de pe acum la 180 de grade. Marunteste apoi foarte bine biscuitii si amesteca-i cu untul pe care l-ai topit la bain-marie si l-ai lasat sa se raceasca putin, cat sa fie inca aproape lichid si usor de amestecat cu biscuitii. Adauga faina si omogenizeaza. Intr-un alt vas combina ouale cu zaharul si foloseste mixerul pentru a obtine rapid un amestec pufos si uniform. Adauga-l apoi peste cel din biscuiti si inglobeaza toate ingredientele, amestecand cu o lingura pana obtii o textura de aluat. Pune-l intr-o tava rotunda sau cu orice alta forma si da-l la cuptor pentru 10 – 12 minute, iar cand este gata il scoti si il lasi sa se raceasca.

 

 

Intre timp, poti incepe lucrul la crema. Pune gelatina la hidratat intr-un ibric cu 40ml de apa si profita de minutele de asteptare pentru a mixa ricotta cu zahar pudra si separat, frisca cu zahar, conform indicatiilor de pe cutie. Combina apoi branza cu frisca obtinuta si omogenizeaza amestecand incet, cu o spatula sau o lingura mare. Pune gelatina la bain-marie si cand este dizolvata complet adauga 2 linguri din crema preparata anterior, amestecand pana cand se transforma in lichid omogen. Torna continutul peste crema de branza si amesteca rapid cu mixerul.

Crema este gata, blatul la fel, e momentul sa le pui impreuna. Ia deci din crema cu o paleta si acopera blatul uniform, daca este suficient de rece. Daca mai este cald, mai asteapta putin si ocupa-te de jeleu. Incepe tot cu gelatina, pe care o pui la hidratrat tot in 40ml de apa. Intre timp, pune la fiert, in vinul rose, capsunile si zaharul, si paseaza cand fructele devin destul de moi. Lasa la fiert in continuare si ia spuma de deasupra cu o lingurita, pana cand nu se mai formeaza deloc, moment in care este timpul sa adaugi gelatina. 

Dupa ce ai adaugat gelatina si ai amestecat bine, ia totul de pe foc si lasa sa se raceasca, apoi toarna peste branza. Jeleul trebuie sa fie caldut – suficient de rece pentru a nu afecta si topi crema de branza, dar destul de cald pentru a fi inca lichid si a se aseza usor pe toata suprafata. Pune tortul la frigider si lasa-l minim 4 – 5 ore, apoi decoreaza dupa pofte si serveste celor dragi.

 

Supa crema de cartofi dulci

Este incredibil de buna si se face foarte usor, insa vei avea nevoie de un mixer vertical (aici o lista cu produse comparate) pentru a obtine textura potrivita. Pe lista de ingrediente se afla: cartofi dulci (1 kg), supa de legume sau de pui (1 litru), ceapa (1 bucata), unt (50g). Ca si condimente iti recomandam sare, piper, cimbru, iar pentru servit, putina smantana lichida si cepsoara. 

Pentru ca vorbim despre o cantitate destul de mare, pentru intreaga familie, este bine sa pregatesti totul intr-o oala medie, cam de 3 litri. Toaca ceapa marunt si apoi soteaza in unt, pana cand devine translucida. Adauga supa si pana cand incepe sa fiarba, taie cubulete cartofii, pe care ii adaugi cand vezi ca apa incepe sa dea in clocot. Acopera cu un capac si lasa-i sa se gateasca pana la 20 de minute.

Da capacul la o parte si adauga condimentele, apoi mai lasa la fiert pana cand esti sigura ca legumele sunt suficient de moi pentru a se pasa usor. Amesteca  totul cu mixerul si serveste cu smantana, cepsoara taiata marunt si putin cimbru presarat deasupra.

 

Sufleu din branza de vaci

Suna pretentios, dar nu este este. Presupune putine ingrediente si doar cativa pasi usor de urmat, cu un rezultat impresionant. Ai nevoie de: branza de vaci (150g, bine scursa), oua (4 galbenusuri, 3 albusuri), zahar (80g pudra, 1 pachet vanilat), coaja razuita de lamaie, unt pentru uns formele si putina sare.

 

 

Pune galbenusurile intr-un bol incapator, impreuna cu cele 80g de zahar, si mixeaza-le pana cand obtii o textura cremoasa si deschisa la culoare. Intr-un alt recipient, amesteca albusurile cu zaharul vanilat, folosind mixerul, pana ce compozitia este suficient de consistenta incat sa nu se miste daca inclini vasul.

Pregateste cuptorul pornindu-l si setandu-l la 200 de grade Celsius si fierbe apa intr-o tigaie sau oala, pentru a putea pune formele la bain-marie. Pe acestea din urma este timpul sa le ungi cu unt si sa le pudrezi putin cu zahar pudra.

Adauga treptat in compozitia de galbenusuri, branza de vaci si coaja de lamaie, amestecand usor cu o lingura. Incorporeaza apoi, tot incet si cu grija, si amestecul de albus cu zahar. Toarna compozitia obtinuta in fiecare forma astfel incat treimea superioara sa ramana goala, pentru a permite umpluturii sa creasca frumos. Pune formele in tigaia cu apa fierbinte si apoi introdu in cuptor pentru 5 minute, la 200oC. Dupa cele 5 minute, scade temperatura de copt pana la 160oC si mai lasa 15 – 20 de minute.   

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii