fbpx

Top 4 prajituri cu faina de migdale

Last Updated: 18.07.24

Cele mai bune retete de prajituri cu faina de migdale. Ingrediente, trucuri si indicatii complete pentru coacerea corecta. Deserturi perfecte pentru dieta keto si un regim alimentar sanatos.

 

Prajituri cu faina de migdale 

 

Vrei ceva dulce, dar ai prefera sa incerci sa faci un produs nou, fara faina obisnuita bogata in carbohidrati, ci mai degraba alegand una de migdale, bogata in proteine si adecvata multor diete curente, precum cea keto sau paleo? Iata cateva idei gustoase si parfumate, numai bune de incercat in timpul liber. 

Pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce, dar esti la dieta sau nu ai cea mai buna relatie cu glutenul, exista lucruri pe care le poti face pentru a te bucura de prajituri gustoase. O schimbare evidenta este inlocuirea fainii de grau cu o alta, precum cea de migdale, bogata in proteine si slaba in carbohidrati si grasimi. Iar daca ai nevoie de idei, iata cateva optiuni – credem noi – interesante. 

 

Top 4 prajituri cu faina de migdale

 

clatite americane cu faina de migdale

 

Clatite americane cu faina de migdale si fructe

O reteta din ce in ce mai apreciata si in Romania sunt acele clatite americane, mai mici si mai pufoase decat crepele clasice, in aluatul carora poti adauga tot felul de elemente care mai de care mai inedite, pentru un gust deosebit. O reteta simpla este formata din urmatoarele ingrediente:

Doua oua

Doua banane coapte

Un praf de sare

Un plic de zahar vanilat

90 grame faina de migdale

20 grame de unt si o lingurita de ulei pentru prajit

Toppingurile dorite – fructe, sirop de artar, miere, ciocolata, etc. 

Se topeste untul si se imbina cu uleiul, crescand astfel punctul de fumegare, pentru a nu se arde la fel de repede. Pui toate ingredientele intr-un bol si le zdrobesti bine cu furculita pana formezi o pasta sau te folosesti de blender spre a obtine aluatul. 

Ungi tigaia preferata de prajit cu un strat subtire de ulei dupa ce o incingi la foc mediu. Apoi pui doua sau trei linguri de aluat pentru a forma micile clatite, intinzandu-l in forma rotunda cu lingura, si le lasi sa se coaca. 

Cand se formeaza bule la suprafata, iar marginile aluatului incep sa fie mai opace, este cazul sa le intorci pe partea cealalta folosindu-te de o spatula. Intoarcerea ar trebui sa fie rapida, caci in mijloc aluatul poate fi inca fluid. 

Pentru ca exista in compozitie banane, nu te speria cand suprafata micilor prajiturele va fi mai rumena, caci acestea nu vor fi arse. 

Dupa ce sunt gata, le muti pe o farfurie una peste cealalta si continui sa prepari alte clatite pana termini aluatul. Pentru cantitatea aceasta ar trebui sa iti iasa 12 bucati, suficient pentru doua portii. Deasupra lor poti pune sirop de artar, toppingul clasic american, ori miere, bucatele de banane ori alte felii de fructe preferate. 

 

negresa cu faina de migdale taiata in bucati si asezata pe farfurie alba de desert

 

Negresa simpla cu faina de migdale

Pentru un astfel de dulce clasic si simplu nu ai nevoie decat de:

Trei oua

100 grame faina de migdale

100 grame ulei de cocos 

120 grame zahar

50 grame pudra de cacao

Un sfert de lingurita de sare

Un sfert de lingurita de praf de copt

O lingurita de extract de vanilie

100 grame fulgi sau chips de ciocolata ori bucatele de nuci. 

Mai intai, preincalzesti cuptorul la 180 de grade si pregatesti o tava patrata de 20 x 20 cm cu hartie de copt.

Intr-un bol pui uleiul de cocos, ouale, zaharul si vanilia, amestecand bine pana cand zaharul se dizolva. 

Peste ele pui pudra de cacao, faina, sarea si praful de copt si amesteci bine, pana cand toate ingredientele sunt omogenizate. 

Torni compozitia in tava si o lasi in cuptor sa se coaca pentru 25 de minute, facand testul cu scobitoarea pentru a te asigura ca este gatita. 

O scoti si o lasi la racit, portionand-o cum doresti. Poti pudra cu zahar, daca preferi. Se serveste rece, alaturi de bautura preferata. 

 

Briosa cu faina de migdale si fructe de padure

Pentru un dulce gustos si parfumat, dar si pufos, iti poti indrepta atentia spre o briosa delicioasa precum aceasta. Iata ingredientele:

 

briosa cu faina de midale si afine, decorata cu afine si frunze de menta

 

Doua linguri de faina de cocos

96 grame de faina de migdale

O lingurita de praf de copt

Un varf de sare

56 grame de ulei de cocos sau unt simplu topit

Trei linguri de miere

Trei oua mari

O lingura de vanilie

Doua linguri de iaurt grecesc

90 grame de fructe de padure proaspete, spalate si uscate

O lingurita de faina de cocos. 

Modul de preparare este simplu, pornind de la strangerea tuturor ingredientelor pe masa si preincalzirea cuptorului la 170 grade Celsius. Iei o tava pentru briose cu opt gauri si le tapetezi cu hartie de copt sau forme pentru prajituri. 

Intr-un bol amesteci ingredientele uscate si le lasi deoparte, intr-un al doilea bol amestecand uleiul de cocos, ouale, mierea, vanilia si iaurtul. 

Apoi, adaugi ingredientele uscate peste cele umede si amesteci pana obtii un aluat omogen. 

In bolul gol pui fructele de padure spalate si uscate si lingura de faina de cocos si le amesteci incet pentru a fi acoperite de aceasta. Incorporezi fructele in aluat, avand grija sa nu amesteci prea mult, deoarece poti da o textura neplacuta prajiturii. 

Imparti aluatul in cupele tavei si le pui la copt pentru pana la 18 minute, verificand cu scobitoarea spre a te asigura ca sunt bine facute. 

Le scoti din cuptor, le lasi sa se raceasca si sunt gata de servit. 

 

ciocolata de casa din faina de migdale, bucati taiate pe lung, cu alune intregi

 

Ciocolata de casa simpla, fara gatire, cu faina de migdale

Daca preferi dulciurile raw vegane, trebuie sa incerci aceasta reteta simpla care nu iti ia mult, nu foloseste prea multe ingrediente si e hranitoare si sanatoasa. Ai nevoie de 50 de grame de cacao, doua cani de cea mai buna faina de migdale cu care preferi sa lucrezi, o jumatate de cana de unt de nuci (caju, arahide, etc.) si o jumatate de cana de sirop de artar. 

Pe o tava de copt pregatesti o foaie cerata, pentru ca a ta compozitie sa nu se prinda de peretii vasului. 

Intr-un bol de mixat pui faina si o lasi sa se aereze. 

Intr-un alt bol sigur pentru cuptorul cu microunde pui untul si siropul, le incalzesti si le amesteci pana se uniformizeaza compozitia, adaugand apoi cacao. Apoi, pui rezultatul umed peste faina si amesteci bine (cu telul, lingura, mixerul) pana cand ingredientele sunt omogenizate intr-o pasta groasa. 

Pui rezultatul in tava si apesi bine pe deasupra, lasand compozitia la frigider pentru cel putin 30 de minute, pentru ca aceasta sa se intareasca, dupa care poti taia in mici batoane pe care le servesti in locul unui snack cumparat de la magazin, spre exemplu. 

Citește și:

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

4 Comentarii
Aleda

June 4, 2021 at 6:41 pm

Super o sa incerc toate retetele.

Raspunde
4
Ioana

June 8, 2021 at 1:48 pm

Salut si merci pentru feedback!

Ies foarte bune si le recomand oricand.

Toate cele bune!

Ioana

Raspunde
4
Madalina

March 31, 2021 at 11:28 am

cacao nu adaugi?

Raspunde
4
Ioana

March 31, 2021 at 2:13 pm

Da, sigur!

Raspunde
4