fbpx

Top 7 retete de salata Coleslaw

Last Updated: 12.08.22

 

Ai auzit de salata coleslaw? Pentru cei care nu stiu, acesta este o salata de varza cu sos (de obicei vinegreta sau maioneza). Este economica, foarte simpla si foarte buna. Exista multe versiuni in functie de ingredientele pe care le adaugi, pe langa varza si sosul pe care il utilizezi.

 

Salata coleslaw este foarte simplu de facut. Si poti face propria versiune combinand cateva ingrediente, in functie de ceea ce ai la indemana si in functie de propriul gust. De asemenea, exista diferite sosuri pentru coleslaw. Iti oferim mai jos 7 retete usoare si rapide din care te poti inspira:

 

Salata coleslaw cu branza proaspata

Ingrediente: 400 g varza alba, 2 morcovi, 100 g maioneza, 100 g branza proaspata, 1 lingura de ceapa tocata, 1,5 linguri otet de mere, zahar si sare dupa gust.

Preparare: Se rad varza si morcovul intr-un bol. Se amesteca branza de casa si maioneza, apoi adauga otetul, sarea, zaharul si ceapa. Se adauga in amestecul de varza / morcov si se amesteca bine.

Servire: Se baga la frigider si se serveste rece.

 

Salata coleslaw cu stafide

Ingrediente: 1/2 varza alba, 2 morcovi, 3 linguri stafide, 3 linguri otet de vin, 1 iaurt simplu, 1/2 borcan de maioneza, marar, sare, piper.

Preparare: Rehidrateaza stafidele in apa fierbinte. Rade morcovii si curata varza alba. Amesteca iaurtul cu otetul, maioneza, mararul si stafidele. Se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste legume.

Servire: Se serveste rece.

 

Salata coleslaw cu smantana dulce

Ingrediente: 1/2 varza alba, 1 morcov, 30 g ceapa tocata (optional), 75 g zahar, 2,5 g sare, 0,6 g piper, 50 cl lapte, 25 g maioneza, 500 ml smantana dulce, 7,5 ml otet de vin alb, sucul de la 1 lamaie

Preparare: Se toaca varza (cam de marimea unui bob de orez) si se rade morcovul.

Se amesteca zaharul, sarea, piperul, maioneza, laptele, smantana dulce, otetul si sucul de lamaie intr-un bol. Se amesteca pana ce lichidul este destul de omogen Se adauga varza, morcovul, eventual ceapa tocata in bol si se amesteca totul.

Servire: Acopera vasul cu folie de plastic si lasa-l sa stea 2 ore la frigider inainte de a servi.

 

Salata coleslaw light 

Ingrediente: 1/4 varza alba, 2 morcovi, 3 linguri maioneza, 3 linguri de lapte, 2 linguri de otet, 2 linguri de zahar, sare.

Preparare: Rade si amesteca varza si morcovii impreuna.

Pentru sos: Se amesteca maioneza, laptele, otetul, zaharul pudra si 1 sau 2 varfuri de cutit de sare. Se amesteca cu legumele.

Servire: Se serveste rece.

Salata Coleslaw cu vinegreta de zmeura 

Ingrediente: Varza verde, mar, nuci, afine; pentru vinegreta: 1 lingura de mustar, 4 linguri otet de zmeura, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura ulei de rapita, 1 lingura de apa, sare, piper.

Preparare: Cantitatea de vinegreta trebuie adaptata in functie de cantitatea de salata pe care o vei prepara. Se toaca fin varza. Taie marul in cubulete (decojite sau nu). Zdrobeste cateva nuci si taie afinele in jumatate, daca sunt mari. Puneti totul intr-un bol de salata.

Pregateste vinegreta, amestecand toate ingredientele enumerate. Toarna peste salata, amesteca si serveste.

Servire: Se poate servi de indata dupa preparare, la temperatura camerei, sau o poti lasa la frigider sa se raceasca.

 

Salata Coleslaw cu maioneza de casa

Ingrediente: 3 morcovi, 1/2 varza alba, telina; Pentru maioneza: 1 galbenus de ou, aproximativ 1/2 pahar de ulei, 1 lingurita de mustar, sare, piper; Pentru sos: 4 linguri maioneza de casa, 2 lingurite de mustar, 2 linguri smantana grea sau iaurt simplu, 1 lingura suc de lamaie, 1 lingura otet alb.

Preparare: Pregateste maioneza: pune galbenusul cu mustarul intr-un bol, sare si piper. Se amesteca cu o lingura de lemn, facand miscari de rotatie pentru a amesteca mustarul cu galbenusurile. Adauga incet uleiul putin cate putin, continuand sa amesteci puternic. Continua pana cand tot uleiul este incorporat si bate puternic! Maioneza va deveni stralucitoare si va fi foarte ferma.

Pregateste sosul: amesteca toate ingredientele cu o furculita pentru a avea un sos neted si fin. Adauga sare si piper. Pastreaza la rece.

Pentru legume: Curata morcovii si rade-i cu o razatoare multifunctionala (lista cu modele comparate de noi o gasesti aici). Indeparteaza cotorul de varza si tai-o in fasii subtiri. Foloseste un cutit foarte ascutit. Benzile ar trebui sa fie de aceeasi dimensiune (se poate folosi aceeasi razatoare ca si pentru morcovi, pentru a avea bucati regulate).

Apoi amesteca legumele. Cand sunt bine uniformizate, adauga si incorporeaza complet sosul in legume. Regleaza din sare si piper dupa gust.

Servire: Acopera si pune la frigider cel putin 2 ore. Otetul si sosul vor inmuia varza.

Salata coleslaw new-yorkeza

Ingrediente: ¼ varza alba, 2 morcovi, 1 iaurt simplu neindulcit, 2 linguri maioneza, 2 linguri otet alb, 5 fire de marar proaspat, sare fina si piper negru proaspat macinat. Poti inlocui iaurtul simplu cu 5 lingurite de smantana groasa pentru a oferi coleslaw-ului un sos si mai cremos. De asemenea, poti inlocui otetul alb cu suc de lamaie.

Preparare: Indeparteaza cotorul varzei albe pentru a pastra doar frunzele. Taiati varza in felii subtiri si apoi mai tai-o o data in cealalta directie, astfel incat sa obtineti fasii foarte subtiri de varza alba tocata. Curata morcovii si taie-le cele doua capete. Spalati bine firele de marar, usuca-le si apoi toaca-le. Intr-un bol de salata, amesteca impreuna varza tocata, morcovii rasi si ramurelele de marar tocate.

Intr-un bol, amesteca iaurtul simplu, maioneza si otetul alb cu o furculita. Condimenteaza cu sare si piper dupa bunul plac. Se toarna sosul rezultat peste legume si se amesteca totul. Regleaza condimentele daca crezi ca este necesar.

Servire: Inchide vasul cu salata coleslaw cu un capac sau celofan si lasa-l sa se marineze cel putin 2 ore la frigider. Serveste salata coleslaw new-yorkeza rece.

Cu cat iti lasi coleslaw-ul new-yorkez sa se marineze mai mult la frigider, cu atat mai pregnanta va fi topirea varzei. Asadar, daca preferati un coleslaw crocant, gusta-l repede dupa prepararea acestuia. Daca preferi o versiune mai fina de coleslaw, las-o sa se marineze intre 2 si 12 ore in frigider inainte de a o gusta.

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii