fbpx
     

Reteta tarta cu capsuni

Last Updated: 13.10.24

 

Tarta de capsuni cu crema de vanilie

Cum sa faci prajitura cu capsuni si crema de vanilie
Timp de preparare:45 minutes
Timp de gatire:40 minutes
PRINTEAZA
 

Ingrediente aluat:

  • 100 g unt
  • 300 g faina
  • 125 g zahar
  • 2 oua mari
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 g praf de copt
  • Un praf de sare 
 

Ingrediente pentru crema:

  • 6 galbenusuri mari
  • 500 ml lapte gras
  • 20 g amidon de porumb
  • 50 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat 
 

Pentru servire:

  • 500 g capsuni proaspete
 

 

Tarta cu capsuni si crema de vanilie are un gust usor racoritor, placut, devenind un desert apreciat mai ales pe timp de vara, cand fructele se gasesc proaspete mai des, la un pret accesibil si un gust mai dulce. Nu e cel mai rapid produs pe care il poti face, si implica folosirea unor variate ingrediente care iti pot lipsi pe moment din camara, iar improvizatii se gasesc, precum folosirea budincii in loc de crema sau a gelatinei cu fructe congelate in sezonul rece. 

Aluatul de tort cu capsuni si crema de vanilie va implica amestecarea fainii si a prafului de copt cu untul rece taiat in bucati, ouale sparte si zaharul, precum si varful de sare, pe care le framanti bine. Poti face acest lucru cu mana sau intr-un robot de bucatarie. Cand e omogen, il faci bila si il lasi la frigider in jur de 30 de minute acoperit in folie alimentara pentru a se intari. Daca aluatul are o textura prea uscata, mai poti adauga una sau doua linguri de apa rece si framanta. 

Crema de vanilie pentru reteta de prajitura cu capsuni porneste de la incalzirea laptelui intr-o cratita cu zaharul vanilat sau o pastaie de vanilie, daca ai la indemana. 

Intr-un bol amesteci bine galbenusurile pentru tarta cu crema de vanilie cu zaharul, pana acesta se integreaza, dupa care adaugi faina si amidonul si continui sa mixezi pana se omogenizeaza. Torni usor laptele cald peste oua si torni inapoi in cratita la foc mic, incepand sa amesteci constant, pe foc redus, pana cand se transforma intr-o crema densa si consistenta. Acest pas va dura in jur de 15 minute. Daca vrei o tarta cu fructe, reteta usoara fara preparare a cremei va folosi mascarpone pe care il amesteci cu smantana si mirodenii. 

Scoti aluatul de tarta cu capsuni si mascarpone din frigider si il intinzi bine intr-o forma groasa de pana la 6 mm, tapetand o tava de tarta si asezandu-l frumos acolo, taind resturile de pe margini sau rupandu-le si intepand din loc in loc. In mijloc acoperi aluatul cu hartie de copt. 

Preincalzesti un cuptor incorporabil la 180 de grade si introduci tava, unde o lasi in jur de 20 de minute, pana cand aluatul de tarta cu fructe si budinca este rumen, cand o scoti si o lasi sa se raceasca pret de cateva minute, dupa care scoti blatul din forma si il lasi pe un gratar sa se raceasca de tot. 

Intorci blatul de tarta cu fructe si gelatina cu fundul in sus si umpli cu vanilie rece. Poti face acest pas si cu interiorul clasic, daca vrei sa arate precum o tarta clasica. Se orneaza cu capsunile taiate in felii sau jumatati si apoi o lasi sa se raceasca in frigider cateva ore, dupa care o poti taia si servi. 

Mai poti adapta preparatul la prajitura cu capsuni si frisca sau mascarpone sau cu gelatina de fructe in loc de capsuni proaspete, fiind una din acele retete cu capsuni care isi poate modifica ingredientele, pastrand totusi gustul. Pofta buna! 

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii